Slank en gezond met intervalvasten

Intervalvasten, ik had er nog nooit van gehoord tot ik er een tijdje geleden een artikel over las. En op zich klinkt het niet vreemd: minder uren eten. Dat kan door bijvoorbeeld af en toe een dag te vasten, maar ook door gedurende een dag een beperkt aantal uren te eten. Het gaat wel een beetje in tegen de adviezen van “geen ontbijt overslaan” etc en daarom ontving ik graag het nieuwe boek: Slank en gezond met intervalvasten.

Inhoud
Omdat we tegenwoordig altijd en overal kunnen eten, is het moeilijker geworden om slank en gezond te blijven. We consumeren te veel en doen te weinig aan lichaamsbeweging, met overgewicht tot gevolg. En dat kan leiden tot ziekten en klachten zoals artrose, hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

Intervalvasten of intermittent fasting kan een oplossing bieden. Eten met tussenpozen geeft het lichaam de kans om te rusten. Zo’n eetpatroon zet letterlijk een verjongingsprogramma voor de lichaamscellen in gang, dat het lichaam ontlast en het herstel ervan stimuleert. Dit maakt dat periodiek vasten helpt tegen diabetes, goed is voor het humeur en brein, een evenwichtige darmflora stimuleert, gezond is voor het hart en overgewicht tegengaat. Vasten kan met tussenpozen van uren of dagen, zodat het voor iedereen gemakkelijk toepasbaar is. Kortom, in combinatie met voldoende lichaamsbeweging is intervalvasten dé wonderformule voor een slank en gezond lichaam!

Bespreking
Er staan verrassende recepten in dit boek, met prima foto’s en beschrijvingen, maar voor mij zit de meerwaarde echt in de uitgebreide informatie waar het boek Slank en gezond met intervalvasten mee begint. Wat is het, hoe doe je het en waarom? Er zijn nog veel meer manieren waarop je je eetpatroon kunt veranderen dan ik wist. Daardoor lijkt het me haalbaar voor vrijwel iedereen (zwangeren en moeders die borstvoeding geven moeten uiteraard eerst overleggen met verloskundige of arts).

Zelf lijkt het me haalbaar om gedurende 8 uur per dag te “mogen” eten (en dan echt alles te mogen eten). Ontbijt overslaan is voor mij geen ramp, zolang ik de dag maar met een kop koffie kan beginnen. Maar… hoe doe ik dat dan wanneer ik al om 8 uur ’s morgens ergens aanwezig moet zijn en bijvoorbeeld een presentatie moet geven? Dat is een ander soort dag dan wanneer ik rustig achter de laptop zit…

Dit soort vragen kun je beantwoorden door de informatie uit het boek te lezen. En dan krijg je vanzelf zin om ermee aan de slag te gaan!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share