Alles in één pan [recept]

Mijn kinderen zijn dol op “prutjes” zoals we dat noemen. Iets roerbakken en dan pasta of rijst erdoor in één pan of wok. Alles lekker door elkaar op het bord, met verschillende soorten smaken. Het eet lekker weg en smaakt prima. Zo ook onderstaand “prutje”.

Nodig
Gehaktballetjes (kun je natuurlijk prima zelf draaien, wij namen kant-en-klare vegetarische “gehakt”balletjes
Een blik perziken
Gesnipperde uien
Tomatenblokjes (uit blik is ook prima als je geen zin hebt om tomaten te ontvellen)
Zilvervliesrijst (koken met een half groentebouillon-blokje)
Ketjap
Beetje sambal
Erwten (uit de diepvries)

Bereiding
Beetje olie in een grote wok en daar eerst de ui in fruiten, gehakt erbij en laten garen. Daarna de ketjap en sambal toevoegen zodat die smaak goed in de gehaktballetjes gaat zitten. Vervolgens de erwtjes en de gare rijst toevoegen met de tomatenblokjes en eventueel nog wat ketjap/sambal naar smaakt. Wanneer het te scherp/heet is, kun je er ook wat sap van de perziken aan toevoegen. Tot slot de in stukjes gesneden perzik nog even laten mee-pruttelen en alles warm opdienen!

Eet smakelijk!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Elke dag lekker koken [kookboek – 101 recepten]

Elke dag lekker koken….. ja dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat …

Share
Share