Een nieuwe morgen, een nieuw geluid….. welkom 2016!

new-years-eve-585922_960_720Het blijft toch altijd bijzonder hoe dat werkt. Een nieuw jaar. Het doet me denken aan het beginnen in een nieuw schrift op school. Wat deed ik dan altijd mijn best om zo netjes mogelijk te schrijven!

Voor veel mensen is Oud & Nieuw een reden om terug te blikken op het ‘oude jaar’. Wat was fijn, wat ging er mis, van wie hebben we afscheid genomen, waar zijn we dankbaar voor. En de overgang naar het nieuwe jaar wordt vaak gebruikt om te kijken naar wat er anders kan, wat we belangrijk vinden en graag zouden willen èn wat we in ieder geval niet meer willen.

En zo begint 2016 voor veel mensen als een nieuwe schrift. Nog helemaal leeg, en dan maar proberen zo netjes mogelijk te “schrijven”: afvallen, stoppen met roken, meer tijd doorbrengen met dierbaren, vul maar aan!

fountain-pen-1053697_960_720

En zoals het destijds ook met mijn mooie nieuwe schrift ging… Op een gegeven moment gaat er iets mis. Dan staat er ineens een verkeerde letter, met een streep er door, of de vulpen heeft gelekt. In ieder geval is het niet meer zo mooi als je zou willen.

new-years-eve-1036513_960_720Kom je ook op dat punt in 2016, lukken datgene wat we vaak ‘Goede Voornemens’ noemen, even niet meer. Komt, letterlijk en figuurlijk, “de klad in je nieuwe schriftje” dan kom je pas echt op een belangrijk punt. Je moet dan namelijk een bewuste keuze maken:

Laat ik het zitten, schrijf ik voortaan slordig verder tot ik aan het eind van mijn schrift, of van 2016 ben? OF…. Probeer ik de fout te herstellen of in ieder geval te accepteren en ga ik daarna zo goed mogelijk verder?

Mijn Goede Voornemen voor 2016 is om de doelen die ik voor mezelf gesteld heb, iedere keer opnieuw te bekijken. Niet alleen of het lukt of niet lukt, maar steeds opnieuw afwegen of het doel belangrijk genoeg is om er iedere keer weer voor te kiezen. Ik laat jullie aan het eind van dit jaar weten hoe me dat is vergaan!

Een ieder wens ik toe dat alles wat men zich wenst of voorneemt, uit mag komen! En uiteraard allemaal een schitterend, gezond en liefdevol 2016 toegewenst!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Goede Voornemens 2024

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent voor veel mensen dat ze een …

Share
Share