In vertrouwen [recensie]

Screenshot 2014-05-22 at 21.13.13Privédetective Paige Holden kan nog net wegspringen als voor haar huis een busje op haar af stormt. Het vouwt zich om een lantaarnpaal heen, het blijkt met kogels doorzeefd en een vrouw ligt zwaargewond voorover op het stuur. Paige herkent het busje…

De stervende vrouw brengt nog wat cryptische woorden uit en met haar laatste krachten drukt ze Paige een met bloed besmeurde USB-stick in handen.Wanneer Paige de USB-stick bekijkt met openbaar aanklager Grayson Smith, blijkt deze materiaal te bevatten dat een eerdere veroordeling in twijfel trekt. Het leidt hen naar een wereld vol afpersing, duistere geheimen en een reeks onopgeloste moorden…

Recensie

Het boek “In vertrouwen” speelt zich af in enkele dagen tijd. De hoofdstukken zijn overzichtelijk onderverdeeld in tijdblokken, waardoor het lekker leest. Iedere keer een klein stukje, maar in ieder klein stukje gebeurt enorm veel.

Op pagina 500 wordt het mooi samengevat: “Seriekinderverkrachters, moordenaars, sjoemelaars, een corrupte agent, zijn ontvoerde kind en een meesterbrein dat iedereen elimineert die te dicht bij de waarheid komt“.

Het is een onwaarschijnlijk verhaal, zowel het plot als de hoofdpersonen en hun relatie. Er komen enorm veel verschillende mensen/namen voor in het boek, waardoor je in het begin de neiging hebt om terug te bladeren, maar wanneer je eenmaal aan het lezen bent en al die mensen één voor één vermoord worden en eigenlijk nauwelijks meespelen in het grotere verhaal, kun je net zo goed alleen maar lezen.

Screenshot 2014-05-22 at 21.09.41En dat is het goede van Karen Rose. Hoe onwaarschijnlijk alles ook is, van het grote aantal moorden die kennelijk niemand opgevallen zijn en alles wat er in de paar dagen waarin het boek zich afspeelt gebeurt (een zeer grote aantal moorden en een kennismaking die leidt tot een hevige relatie en de overtuiging dat dit echte liefde is en dan natuurlijk nog een ontknoping waarbij alles op zijn plaats valt en de het recht zegeviert), het blijft toch boeiend om te lezen.

Het zal haar schrijfstijl wel zijn, want ik ben me alle ruim 500 pagina’s bewust dat het eigenlijk nergens op slaat, maar toch wil ik het boek uitlezen. En dus kan ik een ieder die wat afleiding kan gebruiken en/of lekker vakantie heeft, dit boek aanraden, want er gebeurt zo veel dat je wel degelijk een heerlijk dik vakantieboek in handen hebt.

In vertrouwen – Karen Rose
Paperback, 544 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …