Nieuwe gegevens over hoofdluis

hoofdluisHet RIVM is een groot onderzoek aan het houden om meer zicht te krijgen op het voorkomen van hoofdluis. Ouders werden gevraagd om hoofdluis te melden en de eerste resultaten (van 750 meldingen) zijn inmiddels verwerkt.

Hieruit blijkt dat hoofdluis met name voorkomt bij kinderen op de basisschool, maar dat het -anders dan meestal wordt aangenomen- ook bij kinderen op de middelbare school voorkomt.

Wat ook opvallend is, is dat drie kwart van de meldingen afkomstig was van meisjes. Aangenomen kan worden dat er bij de verspreiding van hoofdluis bij jonge kinderen het samen-spelen, met de hoofdjes dicht bij elkaar, een rol speelt. Meisjes hebben, meer dan jongens, de neiging om ook op middelbare schoolleeftijd dichter bij elkaar te zitten, bijvoorbeeld om samen muziek te luisteren.

Ook komt lang haar vaker bij meisjes voor, waardoor hoofdluis eenvoudiger over kan gaan van het ene hoofd naar het andere, vooral wanneer de haren los gedragen worden.

verboden voor hoofdluisHeeft een van jouw kinderen last van hoofdluis? Lees dan <hier> wat je er aan kunt doen.

Wil je kracht halen uit het feit dat je niet de enige bent die een luizenprobleem moet oplossen, lees dan <hier> de persoonlijke blog van Trotse Moeder Isolde.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vanaf september 2021: de 13 weken echo

Inmiddels is het voor veel mensen bekend: de 20-weken echo is een medisch onderzoek rond …