Stress? Ga toch fietsen!

Uitgeput na een lang jaar werken of zorgen voor de kinderen, is een vakantie op de fiets misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar mits je goed uitgerust bent, bijvoorbeeld met trek fietsen, kan een weekje rondrijden heerlijk werken tegen de stress.

Waarom?
Werken, zorgen voor de kinderen, het huishouden: allerlei zaken die ervoor zorgen dat je al in het voorjaar echt aan vakantie toe bent. Als het dan eenmaal zover is, kun je met een boek in de tuin of aan het strand gaan liggen, maar veel leuker én gezonder is het om eens een fietsvakantie te maken. De wind door je haar, de zon op je hoofd: je komt nog eens ergens, ziet nog eens wat én je hoeft je geen moment te vervelen.

Waar?
Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een klein rondje in de buurt te trappen, en dit kan ook absoluut helpen tegen stress. Maar om er écht even tussenuit te gaan is een fietsvakantie de enige goede oplossing. Nederland zit vol met leuke, pittoreske bed ‘n’ breakfasts, die een ideale tussenstop bieden op je vakantie. Boek van tevoren om stress tijdens de vakantie te voorkomen, en wees niet te ambitieus bij het bepalen van de afstanden: hoe rustiger je aandoet, hoe meer je zal profiteren. Als je in de Randstad woont, kan het lonen om met de fiets in de trein eens het platteland op te zoeken, ver weg van alle drukte en stress!

Met wie?
Als je de fiets wilt pakken tegen de stress, is het misschien niet voor de hand liggend om de kinderen mee te nemen. Toch is mogelijk en zelfs aan te raden: het is voor jou ontspannend en de kinderen hebben een heerlijke dag buiten. Zelfs een complete vakantie met de kleintjes is te doen. Zorg voor de allerkleinsten voor een fietskar voor achter je fiets. En vanaf vier jaar is een aanhangfiets een uitstekende optie.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

De zomer in met het koninklijk gezin

Hoewel zowel onze gedachten, als die van de leden van het Koninklijk Huis bij de …