oznor_soft

Widows – nu op DVD en BluRay [recensie]

Ik heb het boek Widows / Weduwen met veel plezier gelezen en was verrast dat er al zo snel een bioscoopfilm van gemaakt werd. Toen ik meer informatie zocht, zag ik dat er al eerder een mini-serie Widows door de BBC gemaakt was, geschreven door Lynda La Plante die nu ook een vervolg op Widows heeft geschreven. Hopelijk wordt dat boek ook verfilmd!

Inhoud
Van de hand van Oscar-winnaar en regisseur Steve McQueen (12 YEARS A SLAVE) en bestsellerauteur Gillian Flynn (GONE GIRL) komt nu WIDOWS: een moorddadige, moderne thriller over misdaad, liefde en corruptie!

WIDOWS vertelt het verhaal van vier vrouwen die niks met elkaar gemeen hebben behalve een plicht richting hun overleden echtgenoten: Zij moeten een criminele klus af zien te maken die door de mannen niet geklaard kon worden. Veronica (Oscar®-winnares Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) en Belle (Cynthia Erivo) nemen het lot in eigen hand en smeden een complot met als doel hun leven en toekomst veilig te stellen. Met een topcast bestaande uit onder andere Liam Neeson (96 HOURS), Colin Farrell, Robert Duvall, Daniel Kaluuya en Brian Tyree Henry.

Mening
Heerlijk! Wat een film. Prima verhaal en vooral prachtig gespeeld. Ik “ken” Viola Davis van “How to get away with murder” en genoot in die Netflix serie al van de manier waarop ze zowel sterk als kwetsbaar neer kon zetten. Dat doet ze wederom op indrukwekkende wijze. Maar ook de andere rollen zijn erg goed gespeeld. Een film om eerdere malen te bekijken!

Het verhaal: een overval gaat enorm mis, en vier vrouwen blijven van het ene op het andere moment alleen achter. Maar… de plannen voor een ‘perfecte overval’ zijn er, en de dames besluiten deze plannen uit te gaan voeren. Maar kunnen ze elkaar wel vertrouwen? En hoe blijven ze buiten verdenking?

De film Widows duurt ruim 2 uur en bestel je hier >>>>

 

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Win 4 vrijkaartjes voor de première van de film Berend Botje – het mysterie van het ei [winactie]

Vanaf 29 september 2021 is de bioscoopfilm Berend Botje: het mysterie van het ei te …