K3 Bengeltjes – de film

Het is je vast niet ontgaan. De nieuwste film van K3 draait nu in de Nederlandse bioscopen. Mijn dochter had al diverse malen de trailer op televisie voorbij zien komen, dus die zat al met spanning te wachten tot het eindelijk zo ver was. Afgelopen weekend gingen wij dan ook vol verwachting naar de bios, waar wij er eens lekker voor gingen zitten. Wat zal K3 Bengeltjes ons brengen?

Recensie
De trailer liet vooral veel grappige elementen zien en alhoewel mijn meisje overtuigd was van het feit dat dit een leuke film was, was ik wat genuanceerder. Want soms kan het behoorlijk tegenvallen als er veel leuke stukjes in een trailer zijn gestopt en je bij het kijken van de film er achter komt dat dat ook meteen alle leuke scènes waren. Maar gelukkig blijkt dat hier absoluut niet het geval. De film is in zijn geheel erg lachwekkend om diverse redenen. Het begint al goed wanneer de nichtjes van K3 het appartement van Josje, Karen en Kristel terroriseren. Het zijn met recht echte bengeltjes. Vanuit de hemel wordt er een engel op pad gestuurd die de nichtjes van K3 tot bengeltjes moet maken, zodat ze leren braaf te zijn. Echter gaat er iets mis en uiteindelijk zijn het Josje, Karen en Kristel die tot Bengeltjes getransformeerd worden. Wie een Bengeltje is en liegt, ijdel is, kibbelt of  iets anders doet wat niet hoort, zal de gevolgen moeten dragen. Zo groeit je neus – net zoals bij Pinokkio – als je liegt. De gedaantewisselingen van de K3-tjes zijn erg lachwekkend om te zien.

De film is qua opzet vergelijkbaar met de televisieserie Hallo K3, dus ook de knappe buurman Bas (Winston Post) speelt een rol in dit verhaal. Charly Luske neemt de rol van het vriendje van Kristel voor zijn rekening en Hans Cornelissen is de manager van het trio. Qua humor is de film ook te vergelijken met deze serie: soms is de humor echt gericht naar volwassen publiek, soms echt naar de kinderen toe. Dit maakt dat de film ook voor ouders leuk is om naar te kijken. Voor alle K3 fans een must om te kijken, maar ook als je lekker wilt lachen met het hele gezin.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share