Tips voor een bbq met kinderen

Zo kun je fijn barbecueën met je kids

Wil jij fijn barbecueën met je kinderen? Er is niets leukers dan een bbq met een lekkere picanha op de grill. Maar hoe zorg je ervoor dat je bbq met kinderen zo soepel mogelijk verloopt en zij het ook naar hun zin zullen hebben? In dit artikel zetten wij enkele tips voor je op een rijtje, zodat jouw bbq met kinderen een geslaagde bbq wordt. Lees snel verder voor onze tips!

Zorg voor voldoende veiligheid

Wanneer je een bbq gaat organiseren, is voldoende veiligheid van groot belang. Zo kun je je kinderen een cirkel rondom de bbq laten tekenen met stoepkrijt met ongeveer 1,5 meter afstand tot de bbq, zodat ze weten dat ze niet bij de bbq mogen komen. Dit kan effectief zijn, maar het is toch aan te raden een volwassene in de buurt van de bbq te stationeren, zodat hij of zijn de kinderen in de gaten kan houden. Ook is het belangrijk dat de bbq stabiel op de grond staat en er in de buurt ook geen brandbaar materiaal aanwezig is.

Zorg voor leuke spelletjes en muziek

Een bbq draait natuurlijk vooral om de gezelligheid en het samenzijn met vrienden en/of familie. Het is natuurlijk zeer leuk als zij ook hun kinderen meenemen naar de bbq. Zorg er dan ook voor dat je leuke spelletjes en muziek voorhanden hebt om te zorgen voor een top middag of avond. Doe bijvoorbeeld traditionele spelletjes zoals sjoelen en spijkerpoepen. Wanneer je de bbq in de vakantie of in het weekend organiseert, mogen de kinderen ook wat langer opblijven. En geloof ons, dat vinden kinderen werkelijk geweldig.

Zorg voor lekker eten op de bbq

Zorg er als laatste voor dat je lekker eten voor op de bbq hebt. Haal simpele en lekkere gerechten in huis waar je kinderen van zullen genieten en laat ze ook helpen bij het bereiden van de gerechten. Zo kun je de kinderen bijvoorbeeld hun eigen spiesjes laten maken. Hierbij snijd je zelf eerst het vlees, de groenten en de vis in stukjes en laat je de kinderen deze vervolgens in de door hen gewenste volgorde aan de prikkertjes vastmaken. Ook s’mores is een dessert waar kinderen dol op zijn en waar ze heerlijk van zullen smullen na de bbq. Dit kunnen ze ook eenvoudig zelf maken. Een brisket kopen moet je ook niet vergeten, want dit is voor de volwassenen dan weer heel lekker vlees.

Wij wensen je een fijne bbq toe!

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

De perfecte Preston [recensie]

In De perfecte Preston deelt Matt Preston, de publiekslieveling van MasterChef Australia, zijn ultieme keukengeheimen. Zijn driehonderd …