Terug naar school: Mepal isoleerfles voor kinderen

De vakantie zit er voor een groot aantal kinderen weer bijna op. Omdat de Corona-maatregels grotendeels zijn teruggedraaid, betekent dat echt weer terug naar school! En zoals iedereen weet, betekent dat weer dat de nodige voorbereidingen er aan komen: is er nog een rugzak of tas, waar zijn ook alweer de gymschoenen en passen die nog, welke dagen wordt er overgebleven?

Ook wanneer jouw kind tussen de middag naar huis komt, is er een 10-uurtje te verzorgen. Vaak wordt voor het drinken gekozen voor een “pakje-met-een rietje”. Een prima alternatief zou zijn om verse melk mee te geven, of vruchtensap. Maar… hoe houd je dat goed?

Mepal heeft daar nu een leuke oplossing voor:  de Mepal Isoleerfles flip-up Campus 350 ml. Een leuk vormgegeven (er zijn verschillende thema’s, zoals Paw Patrol, Dino, Unicorn, Animals, maar wij kregen de Frozen II editie) isoleerfles. Deze heeft, net zoals isoleerflessen voor volwassenen, een dubbelwandige stalen omvang. De drankjes blijven dus ècht warm of ècht koud. En volgens Mepal is deze fles ook geschikt voor frisdrank (zoals bijvoorbeeld ‘water met bubbeltjes’).

Ik vertrouw volledig op de kwaliteit van Mepal, echter… prik in een isoleerfles? En kan ik er op vertrouwen dat de melk ‘vers’ blijft? Ik neem de proef op de som: warme chocolademelk om 6.30 ’s morgens in de Frozen fles. Nou… dat heb ik geweten. Om 10.00 was die nog steeds zo warm dat ik bijna mijn tong verbrandde…. TIP: doe voor je kind(eren) geen hete drank in de isoleerfles, maar drinken op een temperatuur die ze aan kunnen. Lauw-warm of zo. Het blijft echt een hele tijd in die temperatuur!

En dan prik…. Ik heb zo’n apparaat waarmee je prik in leidingwater kunt doen. En ik vind het heerlijk om daar veel van te drinken gedurende de dag. Dus ga ik die uitproberen. Ik heb de Mepal isolatiefles gevuld met prikwater en een aantal uren laten staan. Toen ik de dop opende, maakt hij een vergelijkbaar geluid met wanneer ik een fles open, dus dat klinkt veelbelovend! Er zit inderdaad nog prik in. Het drinkt voor mij, met een rietje, wel wat anders dan ik gewend ben, maar voor de eigenlijke doelgroep: kinderen, is dat natuurlijk niet anders. Helaas had ik de fles “open” laten staan en verdween de meeste prik er uiteindelijk uit. Maar goed, de test is voldoende goed doorstaan!

Wat mij betreft is deze isolatiefles voor kinderen vooral geschikt voor lauwwarme (chocolade)melk in de winter, en lekker koud water of sap in de zomer. Geef dit gerust aan je kind mee naar school: de Mepal Frozen fles lekt niet en de inhoud behoudt de temperatuur prima. Het rietje is stevig en kan eenvoudig los waardoor het goed schoon te maken is. Aanrader!

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Alcohol en zwanger worden, zwanger zijn of borstvoeding geven [gegevens]

Overal hoor je dat je geen alcohol zou moeten drinken wanneer je zwanger bent. Toch …