Nûby Sabbelzakje

Het Nûby Sabbelzakje is, zoals de naam al doet vermoeden, een sabbelzakje. Het zakje lijkt op een soort wasnetje en bied je de mogelijkheid om op een veilige manier vast voedsel te introduceren bij je baby. Doordat je groenten, (bevroren) fruit of ijs aanbiedt in het sabbelzakje, kan je kindje zich niet verslikken. Het unieke knijp-draai-sluitsysteem is zo ontwikkelt dat je baby het niet zelf kan openen. Het Nûby Sabbelzakje is ontwikkelt voor baby’s van 10 maanden of ouder, maar volgens mij kunnen ook jongere baby’s er al prima mee ‘eten’.

Ik ben verbaasd als mijn kind van net 1 jaar haar fruit met het Nûby Sabbelzakje oppeuzelt. Ze moet even de juiste manier vinden – sabbelen i.p.v. kauwen – maar zit vervolgens heerlijk rustig te genieten van haar banaan. Mijn dochter wordt niet gehinderd door het zakje en hoeft sinds lange tijd niet uitgebreid gewassen na een maaltijd. Ik vraag me wel af hoe het sabbelzakje werkt wanneer er harder fruit in zit, maar op diverse forums lees ik ook goede verhalen over bijvoorbeeld stukken appel.  Ook het schoonmaken van zowel houder als zakje gaat heel gemakkelijk met heet water. Bovendien kunnen beide ook in de vaatwasser en zijn er eventueel reservenetjes verkrijgbaar.

Ik kan dan ook niet anders dan concluderen dat het Nûby Sabbelzakje inderdaad een veilige manier is om vast voedsel te introduceren bij je baby. Hierbij kan ik geen oordeel feilen over de invloed op het mondgevoel. In hoeverre leert je kindje de vorm, smaak en structuur van echt eten (her)kennen? Heel, heel eerlijk,  ik zou de € 8 voor het Nûby Sabbelzakje besparen en mijn kind gewoon haar groenten/fruit uit het vuistje laten eten.  Uiteraard wel gezellig samen aan tafel, zodat ik meteen kan reageren mocht ze zich ondanks de kleine kans toch verslikken.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Waar wil jij sterker in worden?

Wanneer je zwanger bent, of Trotse Moeder van een of meerdere kinderen, ziet je leven …

Share
Share