Lynn 3.0 [recensie]

cover Lynn 3.0

Lynn heeft vakantie – maar het is allesbehalve de zomervakantie waar ze op had gehoopt. Hun huis wordt verbouwd, dus de familie blijft thuis. En haar Grote Liefde, Joeri, is mijlenver weg, ergens waar hij geen bereik heeft met zijn mobiele telefoon.
Wanneer de grote schuifpui die in het huis geplaatst moet worden uit de kraan valt, vluchten Lynn en haar moeder naar een bejaardencamping. Lynn verveelt zich dood. Daar komt verandering in als ze Fenna op straat ziet lopen. Wat doet zij buiten hun dorp? Waarom mag Lynn van haar moeder niet meer met Fenna omgaan? En waarom blijft het zo stil van Joeri’s kant?

Recensie
Lynn 3.0 is het derde boek met Lynn in de hoofdrol, de eerdere delen zijn Lynn 2.0 en Lynn. Lynn 3.0 begint vrij snel na het einde van Lynn 2.0. Het vorige boek eindigt als het schooljaar in groep 8 net is afgelopen, Lynn 3.0 begint aan het begin van de zomervakantie. Maar wat een rare zomervakantie is dit voor Lynn, met het huis dat half instort, het verblijf op een failliete camping en Fenna die ze opeens treft …

Lynn 3.0 cover en tekst Lynn 3.0 vakantieverhalen

In Lynn 3.0 komen weer heel veel thema’s aan bod die een belangrijke rol spelen in het leven van jonge meisjes: verliefdheid, vriendschap, onzekerheid over het nieuwe begin dat de brugklas met zich meebrengt, puberteit, hormonen die door je lijf gieren, gedragsveranderingen en conflictjes als gevolg van die puberteit en die hormonen, seksuele voorkeuren, zinloos geweld …

Lynn 3.0 voor achter en tekst

Pfff, als ik dit zo opsom lijkt het wel een zwaar boek met al die problemen, maar niets is minder waar. Lynn 3.0 is luchtig en prettig geschreven en alles komt zo loopjesweg voorbij …

Lynn 3.0 pagina 1 Lynn 3.0 tekst in voorkant

De broers van Lynn hebben in Lynn 3.0 een vrij nadrukkelijke rol in dit deel en op die manier kom Lynn in aanraking met wat er zoal kan gebeuren, en mis kan gaan, in het uitgaansleven van jong volwassenen. Lynn maakt in dit deel echt kennis met de volwassen wereld.

Lynn 3.0 cover en teksten Lynn 3.0 Fenna

En ondertussen is ze bloedonzeker over haar relatie met Joeri … Ze is smoorverliefd op hem, maar is hij dat ook op haar? Waarom twijfelt ze zo?

Ik vermoed maar zo dat Lynn 3.0 tot veel herkenning bij jonge meisjes zal leiden. Al was het alleen maar om het allesoverheersende gevoel van ongeluk dat liefdesverdriet kan veroorzaken.

Lynn 3.0 achtertekst Lynn 3.0 schotse hooglander

Mijn oudste van nu 14 heeft indertijd ‘Lynn’ gelezen, Lynn 2.0 vind ik qua leeftijd beter bij bij jongste van 10 passen. Bij dit deel twijfel ik een beetje, het sluit misschien net wat beter aan bij meisjes op de middelbare school, maar het niveau past weer beter bij de jongste. Groep 8, misschien is dat wel de perfecte leeftijd voor dit derde deel Lynn 3.0! En Anke Kranendonk heeft in ieder geval een superboek geschreven.

Lynn 3.0 – Anke Kranendonk
Jeugdboek, gebonden, 192 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …