Fijne verjaardag, Peppa!

fijne verjaardag peppaHoera! Vandaag is Peppa jarig. Cadeautjes, spelletjes en taart maken haar blij. Wordt ook haar liefste wens vervuld als ze de kaarsjes uitblaast?

Recensie:
Fijne verjaardag, Peppa! is een mooi prentenboek met als thema jarig zijn. Peppa is bijna jarig en er wordt een feestje georganiseerd. Ze mag al haar vriendjes uitnodigen voor het feest, maar ze is minder blij als ze hoort dat haar broertje George ook een paar vriendjes mag vragen. Die zijn toch veel te klein om mee te doen op haar feestje? Gelukkig weet mama er een praktische draai aan te geven: Peppa kan de kleintjes dan mooi leren hoe alle spelletjes moeten.

Als grote zus vindt Peppa dat natuurlijk wel heel erg leuk en dus is het geen probleem dat ook een aantal jonge kinderen op deze dag mogen komen. Alleen wordt tijdens het partijtje toch duidelijk dat het leeftijdsverschil niet altijd probleemloos verloopt. Gelukkig heeft de papa van Peppa beloofd om op te treden als de Geweldige Trukentovenaar. Pappa laat zien dat hij heel goed kan toveren. Ondanks dat er alles aan wordt gedaan om deze bijzondere dag te laten slagen, is de vraag of Peppa’s grootste wens uitkomt wanneer ze de kaarsjes uitblaast. Wanneer blijkt wat het kleine biggetje eigenlijk het liefst zou willen, blijkt maar weer eens dat een kinderhand snel gevuld is…

Peppa verjaardagFijne verjaardag, Peppa! is een mooi, groot prentenboek dat vol staat met paginagrote prenten. De kleurrijke illustraties brengen de sfeer van het feestje goed over. Peuters en kleuters zullen genieten wanneer er voorgelezen wordt uit dit mooie prentenboek. De tekeningen laten veel zien, waardoor alleen het bekijken van de afbeeldingen al enorm leuk en gezellig is om te doen. De tekst is speels gedrukt, doordat er soms woorden extra groot of in vetgedrukte letters staan. Als je nog geen fan was van dit lieve varkentje, dan wordt je het wel na het (voor)lezen van dit leuke boek!

Bestel “Fijne verjaardag, Peppa!” hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share