Een draak met krokodillentranen

Ineens heb je het! Het ideale kado voor je (schoon)vader met kerst. We laten een foto maken van Jasmijn! Leuk voor nu, leuk voor later, leuk voor de feestdagen!

Op het internet speurde ik volop naar de geschikte fotograaf. Sommige vielen gelijk al af door hun ingewikkelde website. Er zaten fotografen bij die een hele slechte beoordeling hadden, en fotografen zonder kinder-ervaring. Sommige bedrijven lapten de crisis aan hun laars en vroegen een vermogen voor een foto en andere bedrijven lieten weten pas een prijs ná de foto te kunnen geven. Gelukkig vond ik er ook een fotograaf tussen die een prachtige prijs had, enorm leuke foto’s én in de buurt zat. Natuurlijk ook belangrijk: de foto zou nog op tijd geleverd worden, want ja het was natuurlijk weer eens een last-minute idee.

En zo hadden we om 16.00 uur een afspraak staan in de studio. Een mooie tijd, want zo kon Jasmijn goed uitgerust “haar werk” doen, kon er vast een lach vanaf en konden zowel papa als mama vrij maken om mee te gaan. Eenmaal aangekomen bleek al snel dat we toch iets thuis hadden laten liggen. Het goede humeur van Jasmijn veranderde van een lief, ondeugend, lachebekkie naar een draak met krokodillentranen. Ze wilde niet zitten, liggen, lachen of spelen.  Als ouders wil je natuurlijk dat je kind er perfect op staat, maar hoe wanhopig we ook ons best deden met liedjes, gekke bekken, vreemde geluiden en rare bewegingen, het leverde slechts leuke plaatjes op van paps en mams, niet van ons fotomodel.

Na twee uur flitsen dacht de fotograaf wel een aantal leuke foto’s er op te hebben. En enigszins teleurgesteld reden we naar huis. Eenmaal in de auto had dochter weer praatjes voor 10 en kon er weer regelmatig een lach van af. Maar ja, daar hadden we natuurlijk niets meer aan. Vijf dagen later konden we de 379 foto’s die de fotograaf op dvd had gezet afhalen. En ach, het drama leek groter dan het was.  Er zaten wat minder leuke foto’s tussen maar er waren heel veel leuke, spontane foto’s bij. Volgend jaar doen we het gewoon weer!

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Harry Benson: Shoot First [DVD-recensie]

Harry Benson: Shoot First geeft een uitgebreid beeld van de illustere carrière van de productieve …

Share
Share