Ik ben OK; voorleesverhalen met mindfulnesstips

Screenshot 2014-05-08 at 07.27.22Ik ben OK; voorleesverhalen met mindfulnesstips. Soms ben je blij. Maar wat te doen als je boos bent? Of verdrietig? Kinderen vinden het vaak moeilijk om om te gaan met wat ze voelen. Aan de hand van verschillende luchtige, vaak humoristische verhaaltjes over Ben leren kinderen dat het oké is om al die verschillende emoties te voelen.Bij elk verhaal horen tips en opdrachten.

Recensie

Een tijd geleden heb ik een cursus Mindfulness gevolgd aan de UvA en dat heeft me echt veel opgeleverd. Zaken waarvan je ze ander wil doen en die je je keer op keer voorneemt, zoals focussen op wat belangrijk is (mijn kinderen) werden voorheen steeds onderbroken door “even dit, eerst even dat”. Screenshot 2014-05-08 at 07.28.44Mindfulness heeft mij geleerd veel meer van de momenten zelf te genieten en dan ook even 100% positieve aandacht daar aan te geven en dat is echt een verrijking.

Er valt nog veel meer te halen uit toepassingen van Mindfulness, en ik denk dat iedereen er voor zichzelf iets anders uit haalt. Iets waar hij/zij op dàt moment in het leven behoefte aan heeft en vooral ook aan toe is. Tijdens de cursus had ik al het gevoel dat dit ook iets zou zijn voor kinderen en bij de UvA zijn ze inmiddels gestart met cursussen Mindfulness voor kinderen.Screenshot 2014-05-08 at 07.29.41

Maar ook zonder cursus kun je zelf een heleboel doen. En het boek “Ik ben OK” is een perfect hulpmiddel daarbij. Het bestaat uit voorleesverhalen, zodat je niet het idee hebt dat je “therapeutisch” bezig bent met je kind(eren), maar het is wel opgebouwd op een vergelijkbare manier zoals de Universiteit van Amsterdam dat ook in het programma had gedaan.

Screenshot 2014-05-08 at 08.55.50Hierdoor zijn het kleine stukjes, die je kunt begrijpen en toepassen. Er zijn oefeningen, zowel voor kinderen als voor ‘grote mensen’ en het is echt een boek wat effect zal hebben. Zowel op je kind als op jezelf en ook op jullie onderlinge relatie doordat het uitnodigt tot gesprek, tot delen (mama heeft ook wel eens buikpijn wanneer iets spannend is) en samen kijken naar methoden die voor ieder apart werken.

IK ben OK is een waardevol boek om herhaaldelijk te pakken, ook wanneer je het al eens helemaal hebt doorgewerkt, want er valt iedere keer iets in te ontdekken. Over jezelf, over je kind en over de manier waarop je in het leven staat en met moeilijkheden en met mooie dingen omgaat.

Ik ben OK – Miep Van der Haegen, Jan Vroman, Lea Vervoort
Voorleesverhalen met mindfulnesstips
Uitgeverij Lannoo, 62 pagina’s, hardcover
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-05-08 at 07.30.46

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Mindfulness – Gill Hasson (pocketboek)

Heb je het gevoel dat het leven aan je voorbij raast? En kost het moeite …

Share
Share