Varkens die er uit zien als schapen [verslag]

Noord-Limburg heeft een heleboel te bieden voor een dagje uit, weekendje weg of lange vakantie. Wij hebben een paar dagen mogen “proeven” aan een aantal dingen die je in Noord-Limburg kunt doen en één daarvan was letterlijk proeven: een gezellige lunch bij Natuurpoort De Peel

verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-25 verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-21

Tussen ons bezoek aan Oorlogsmuseum Overloon en ons bezoek aan de militaire begraafplaats in Ysselsteyn, waren we uitgenodigd voor een lunch in Deurne, aan de rand van de Peel. Gezien het drukke programma, zijn we maar kort bij Natuurpoort De Peel geweest, maar die kennismaking is ons zo goed bevallen dat we er waarschijnlijk de volgende verjaardag van mijn echtgenoot gaan vieren. Deze locatie is namelijk ook erg geschikt voor grotere groepen èn voor kinderen!

verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-11 verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-26

Op de kaart is rekening gehouden met kinderen. Ons drietal heeft een “familiebroodje” gegeten. Dit was een stokbrood waarop allerlei soorten (kindvriendelijk!) beleg lag. Voor iedereen zat er wel iets tussen wat ze graag aten en anders was er ook nog de mogelijkheid om een stukje zelf te beleggen, met bijvoorbeeld hagelslag. Erg leuk!

verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-5 verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-9

Wij hadden vooraf een kop heerlijke verse soep (die de kinderen ook lekker vonden).

verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-4 verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-3

Mijn man en ik hebben daarna samen een lunchplankje genomen. Zoals je op de foto ziet, was ook daar volop keuze in beleg en bijvoorbeeld salade. Het was prima verzorgd, walnoten en honing bij de stukjes brie bijvoorbeeld, een heerlijke combinatie!

verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-7

De meeste producten zijn streekproducten en het vlees komt uit eigen stal. We hebben ook het warm-vlees geproefd (voor 1 euro per persoon extra bij te bestellen!). Een absolute aanrader, zorg dat je dat in ieder geval mee-bestelt!

verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-12 verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-13

Wat ook erg leuk is bij deze gezellige gelegenheid is de zogenaamde “open stal”. Je kunt een kijkje nemen bij de dieren die in die stal zijn en die prima verzorgd worden (en daarna zorgen voor het verse scharrelvlees wat geserveerd wordt. Bijzonder zijn de wolvarkens, varkens die er uit zien als schapen! De kinderen vonden het prachtig!

verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-14 verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-19

verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-16 verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-17 verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-18

verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-15 verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-20

Overigens: mocht je met een grotere groep naar Noord-Limburg willen en bij Natuurpoort De Peel willen eten, dan kun je daar ook allerlei groepsactiviteiten bespreken, klik hier voor meer informatie >>>>

verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-23 verslag-lunch-natuurpoort-peel-noord-limburg-copyright-trotse-moeders-24

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Asperge-lasagne [recept]

Lente! Tijd voor “het Witte Goud”: asperges. Het is een van de heerlijke streekproducten uit …