Tweekleurige tweelingen

We denken er niet altijd bij na, maar als de moeder van devtweeling blank is en de vader van de tweeling donker, kan de tweeling ook beide verschillende huidskleuren hebben. Dit is zo bij Daniel en James. Ze zien er totaal verschillend uit, maar ze zijn toch echt een tweeling. Geboren op dezelfde dag, dezelfde mama, dezelfde papa. De buitenwereld weet echter niet altijd hoe ze op dit verschil moeten reageren en vaak worden de kinderen dan ook anders behandeld omdat de mensen het toch ‘vreemd’ vinden. Waar de blanke Daniel met rust gelaten wordt, wordt de donkere James gepest, maar ook andersom. Op school wordt Daniel namelijk gezien als ‘De blanke met de donkere broer’.

Op TLC zal binnenkort een interessante en aangrijpende documentaire hierover te zien zijn. Hierin zie je hoe het leven van deze tweelingen wordt beïnvloed door hun verschil in uiterlijk en huidskleur. Maar liefst 10 personen worden hierbij in de spotlights gezet.

Twincredibles is op donderdag 30 augustus om 21:00 uur te zien op TLC (elke avond vanaf 18:00 na Animal Planet).

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Internet en TV combineren voor een persoonlijke ervaring

Met een internet en TV abonnement heb je een combinatie in huis die van televisie …