Huis verbouwen omdat er een kleine op komst is

Huis verbouwen omdat er een kleine op komst is: wat kost het en hoe bekostig je dit?

Als er een kindje op komst is, krijg je met flinke kosten te maken. De inrichting van de babykamer, kleertjes, geboortekaartjes, een box… De lijst lijkt eindeloos. Moet je ook nog je huis verbouwen omdat je meer ruimte nodig hebt? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een manier om dit te financieren.

Naar zolder
Misschien heb je een kamer in je woning die op zich geschikt is als babykamer, maar wel verbouwd moet worden. Het gaat dan om bijvoorbeeld het verplaatsen of verwijderen van een muur of het laten plaatsen van een groter raam. Of misschien wil je je eigen slaapkamer naar de zolderverdieping verplaatsen, maar is daar eerst een grondige verbouwing nodig. Daarnaast moet je ook de kosten voor verven of behangen en voor een nieuwe vloer niet vergeten. Wat jouw oplossing ook is voor het tekort aan ruimte als je kindje er straks is, het gaat je waarschijnlijk veel geld kosten. Kosten die bovenop de kosten voor de babyuitzet komen.

Verbouwing financieren
Je kunt een verbouwing op verschillende manier financieren. De eerste manier is op tijd gaan sparen. Maar vaak genoeg beseffen ouders in spe pas op het moment dat de baby op komst is, dat een verbouwing nodig is. Het geld voor een verbouwing spaar je niet zo snel bij elkaar. Lenen bij de toekomstige grootouders of andere familie is ook een idee. Dat is financieel aantrekkelijk, want schenken aan kinderen mag belastingvrij tot een bepaald bedrag. Is dat ook geen optie, dan is geld lenen bij een kredietverstrekker een goed alternatief.

Kredietverstrekker
Als je geld nodig hebt voor de babyuitzet en/of de verbouwing, kun je kijken of je dat kunt lenen. Als je het hele bedrag meteen wilt hebben, kies je het beste voor een persoonlijke lening. In het geval van een verbouwing is dat de beste optie. Maar je kunt ook kiezen voor een doorlopend krediet. Dan kun je steeds een klein bedrag opnemen, wanneer je dat wilt. Dat is handig als de kosten van de uitzet of verbouwing hoger uitvallen dan je van tevoren dacht – dat is dus iets om rekening mee te houden. Met alle plannen in je hoofd, is je belangrijkste vraag natuurlijk: hoeveel kan ik lenen? Bij veel geldverstrekkers kun je eenvoudig online berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen en tegen welke rente en voorwaarden. Kies de laagste rente, dan is de lening het minst duur.

Verbouwingstips
Nu je weet hoeveel je kunt lenen, kun je aan de slag! Probeer de verbouwing af te hebben voordat de baby er is. Als je zelf ook gaat helpen met de verbouwing, bedenk dan dat er allerlei stoffen vrij kunnen komen die schadelijk zijn voor een (ongeboren) baby. Dat geldt zeker in oudere woningen. Ook blijf je als zwangere vrouw beter uit de buurt van chemische stoffen, zoals ammoniak, terpentine en agressieve schoonmaakmiddelen. Ga dus niet schuren, boren of verven. Ook is het verstandig om een mondkapje te dragen. Je voorkomt dan dat je stof en schadelijke stoffen inademt.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kosten kinderkamer

Ben jij van plan om binnenkort de slaapkamer van je zoon of dochter te verbouwen …