Zing en leer de tafels van vermenigvuldiging met CD – recensie

tafels-leren-boek-cdDe tafels van vermenigvuldiging vormen een onmisbare basis om goed te kunnen rekenen. Met dit boek heeft je kind de tafels in geen tijd onder de knie. Het staat boordevol oefeningen waardoor hij of zij op een speelse manier leert vermenigvuldigen en delen. Daarnaast vind je in dit boek een vrolijke cd, waarop elke tafel uit volle borst wordt voorgezongen. Leuker om te leren, makkelijker om te onthouden!

Recensie
Tafels leren, we hebben het er al eerder over gehad klik hier. Er wordt in groep 4 mee begonnen, mijn kinderen kunnen daar voor iedere tafel een ’tafeldiploma’ halen.

Juist dat op verschillende manieren met tafels bezig zijn helpt bij het ‘automatiseren’. Automatiseren bij het leren van tafels betekent dat je kind de tafels zo goed kent, dat hij of zij er niet meer bij na hoeft te denken. Wanneer je 6 keer 7 roept, hoort je zoon of dochter direct 42 te zeggen, zonder nadenken of uitrekenen. Ik moet eerlijk zeggen dat mij dat niet lukt, tenzij ik net de tafels geoefend heb met een van mijn  kinderen. En daar zit de truc: oefenen, oefenen, oefenen en herhalen, herhalen, herhalen.

tafels-leren-copyright-trotse-moeders-2

Oefenen kan op vele manieren. Gelukkig ook op andere manieren dan die wij ‘vroeger’ moesten doen. Eén manier is met dit leuke boekje + gratis CD. In het boekje staan oefeningen, eerst per tafel, daarna door elkaar. Niet alleen maar sommetjes, maar ook leuke opdrachten die bij de tafelsommen horen. Mijn dochter vindt het leuk om hier zelf in te werken.

tafels-leren-copyright-trotse-moeders-3

Na de tafels van 1 t/m 10 komen sommetjes door elkaar, afgewisseld met leuke spelletjes en opdrachten. Wat ik jammer vind is dat er niet na de tafel van 3 al ‘door elkaar’ sommen zijn met de geleerde tafels, en dan na de tafel van 4 weer, maar dan moet de nieuwe tafel erbij. Het wordt nu ineens wel erg moeilijk, merk ik ook aan mijn dochter.

Toch is dit een goede manier om samen met je kind te oefenen. Vooral met de CD erbij. Mijn dochter vond het maar raar dat ik enthousiast mee stond te zingen en te dansen, maar na de eerste schok  en de uitroep “mama, doe niet zo gek”, ging ze toch meezingen. En zeker wanneer je er ook bijvoorbeeld bij klapt, of bepaalde dansbewegingen bij maakt, zal een tafel toch beter blijven hangen.

tafels-leren-copyright-trotse-moeders-1

De liedjes zijn allemaal hetzelfde opgebouwd en erg vrolijk. Nadeel voor Nederlandse kindjes is dat er het woord “maal” gebruikt wordt in plaats van “keer”. Mijn dochter leert bij vermenigvuldigen ‘4 keer 6’ te zeggen en kent “3 maal 3 = 9” alleen maar van Pippi Langkous….

Voor kinderen die moeite hebben met het automatiseren van tafels is dit een prima hulpmiddel om te kunnen variëren in het oefenen van de tafels, en het is nog gezellig ook!

Zing en leer de tafels van vermenigvuldiging met CD
Bekijk op bol.comBoekje + CD, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek met gratis CD hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …

Share
Share