Wickie en de schat van de Goden

In het paleis van het Eeuwige Ijs ligt de legendarische Schat van de Goden. Wickies vader, de machtige Vikingleider Halvar, draagt de sleutel van het paleis om zijn nek. Wanneer Halvar op zoek gaat naar de schat, wordt hij echter ontvoerd door Vreselijke Sven. Wickie, die volgens zijn vader nooit een echte Viking zal worden, heeft eindelijk de kans om zich te bewijzen. Hij is vastbesloten om zijn vader te bevrijden én de schat te vinden. Tjure, Snorre en de andere Vikings gaan met hem mee. Wickie neemt iedereen mee in een avontuur vol spanning en gevaar.

Recensie
Mijn zoon van 7 jaar was laaiend enthousiast toen hij deze film van Wickie zag. Hij wou deze DVD dan ook direct gaan kijken. Het verhaal gaat over Wickie de Viking die volgens zijn vader nooit een goede Viking zal worden. Als zijn vader gevangen wordt genomen door de gemene Sven, blijkt dat Wickie veel meer kan dan men ooit had gedacht. De dochter van Sven is even oud als Wickie. Hoewel ze elkaars vijanden zijn, hebben ze toch elkaars hulp nodig. Uiteindelijk kiest de dochter van Sven ervoor om toch voor datgene te kiezen, waar ze het meeste achter staat. En zo komt alles toch nog goed.

Mijn zoon zat voor de buis gekluisterd. Hij had de film al eens ergens gezien en vertelde mij dan ook in geuren en kleuren wat er allemaal ging komen. Hij waarschuwde apart van te voren dat de film echt nog wel wat te eng was voor zijn jongere zusje van 4 jaar. Het leeftijdsadvies is dan ook niet voor niets vanaf 6 jaar. Niet alleen mijn zoon vond de film erg leuk, zelf heb ik ook genoten van Wickie en de schat van de Goden. Het was erg gezellig om deze film samen met mijn al weer grote jongen te kijken. Het leeftijdsadvies van 6 jaar en ouder is goed gekozen. De film is op een leuke manier spannend. Kinderen zullen dan ook op het puntje van hun stoel zitten bij het kijken van deze familiefilm. Wickie en de schat van de goden is dan ook een absolute aanrader voor iedereen die van Wickie houdt!

Bestel deze film hier>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share