Foto: Efteling

Baby-Switch in de Efteling

Als kersvers gezin is een uitje naar een pretpark erg leuk. Maar wat doe je als jij en je partner graag in een attractie willen, waar je zoon of dochter helaas nog niet in mag? Zeker wanneer er een wat langere wachtrij voor de betreffende attractie is, trekt het niet om twee keer in de rij te moeten staan. In veel gezinnen wordt een compromis gesloten: er gaat slechts één van de ouders in de attractie en zo wissel je de dag een beetje af. Of je besluit gezamenlijk dat papa en mama allebei maar verstek laten gaan. De Efteling komt met een oplossing voor dit probleem: de Baby-Switch!

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar dat is het zeker niet. Wanneer je als ouders beide in een attractie wilt, maar je baby kan niet mee dan gaat één ouder in de wachtrij staan. De ander gaat naar de uitgang en neemt het kroost mee. Daar meld je dan dat je gebruik maakt van de baby-switch. Wanneer de ouder (bijvoorbeeld pappa) die in de rij staat in de attractie is geweest, vind de switch plaats. De kleine wordt aan de andere ouder overhandigd, waarna de tweede ouder (mamma in dit geval) plaats mag nemen in de attractie. Je wacht dus maar één keer en kunt daarna weer lekker verder. De baby-switch kan plaats vinden bij diverse attracties en deze kun je herkennen aan het bord dat bij dit stukje staat afgebeeld. Met deze oplossing maakt de Efteling vast veel moeders, vaders en baby’s blij!

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …