Mickey en de beestachtige spionnen – Anne Miller

Mickey is iemand die altijd op zoek is naar codes om te kraken en puzzels om op te lossen. Dus het voelt als haar geluksdag als ze in de bus zit en opeens een poster ziet hangen met een vreemde tekst die een code blijkt te zijn. Ze ontcijfert de code en vindt een verborgen boodschap. Een boodschap die leidt naar een een spannend en verrassend avontuur… Een avontuur met diamantdieven, hondnappers en een buitengewone groep beestachtige spionnen!

‘Je moet altijd alle risico’s in kaart brengen, maar soms is het grootste risico niets doen.’

Code in de bus

Mickey is dol op mysteries raadsels. Met name codes oplossen zijn haar specialiteit. Haar grote idool is Hillegonda L. McTakels, meester-codekraakster en haar boek is Mickey heilig.

Op een dag zit ze met haar beste vriendin in de bus op weg naar huis en vindt ze bovenin een hoekje een code. Ze schrijft hem over in haar schrift en wanneer ze thuis is lost ze hem op. Vrij gemakkelijk zelfs! Haar hulp wordt gevraagd en ze wordt verwacht in het Herenstraat op nummer 11. Daar blijkt het hoofdkwartier van de actiegroep Cobra te zijn. Cobra bestaat uit:

  • Giraf Bertie
  • Kat Clarke
  • Rat Rupert
    Luiaard Tilda
  • Aap Astrid
  • Cobra Coby

Coby staat aan het hoofd van de organisatie.

Eerste opdracht

Allemaal vinden ze Mickey te klein om hem te helpen, maar wanneer zij ook de tweede code oplost krijgt ze alsnog de kans hun te helpen bij ‘Operatie glimmende steen’. De opdracht is om diamanten terug te vinden die verdwenen na diverse diamantroven. Terwijl Mickey uitleg krijgt over de operatie stormt hond Winston in paniek binnen. Zijn baasje, Zadie, en hij lopen misschien gevaar. Hij weet alleen niet waarom. Als hij Mickey ziet valt hij stil. Een van de dieren leidt hem weg en weet uit te vinden dat Zadie (een wereldberoemde popster) een feest geeft in hetzelfde hotel als waar een diamanten overdracht zal plaatsvinden.

Een paar dagen later gaat Mickey op missie met kat Clark in het Grand Hotel. Daar binnenkomen blijk lastiger dan gedacht, maar gelukkig lukt het Mickey met een heel goede smoes. Eenmaal binnen komt ze erachter dat de hele operatie lastiger is dan gedacht. En als Winston dan ook nog eens onder haar ogen wordt ontvoerd wordt het allemaal wel heel erg moeilijk.

Recensie

Een super spannend boek waarin dieren kunnen praten en waar ze een speciale groet hebben om te weten dat ze onderdeel zijn van het Cobra team. Er zat zelfs een twist in die ik niet zag aankomen. Heel erg goed gedaan. Wat mij betreft is Mickey en de beestachtige spionnen van Anne Miller echt een aanrader!

Bestel dit boek hier >>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het licht van Luna Park [bespreking]

Steeds wanneer ik denk dat het onmogelijk is om een nog unieker boek te vinden …