Luisterboek ‘Lampje’, voorgelezen door auteur Annet Schaap

Dé oplossing voor langere autoritten: luisterboeken! We gaan het nieuwe luisterboek Lampje opzetten tijdens een autorit naar Duitsland. Eens kijken wat mijn tweeling er van vindt!

Inhoud
Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Mening
Mijn dochter had het boek Lampje voor haar 11de verjaardag gekregen van een vriendin en ze heeft er erg van genoten. Ze vond ook dat ik het moest lezen, omdat het volgens haar echt niet alleen voor kinderen is. Na het beluisteren van de audio versie van Lampje ben ik het met haar eens: dit verhaal heeft alles in zich om een klassieker te worden en zou door jong (vanaf een jaar of 10, 12?) en oud gelezen moeten worden!

Als luisterboek is het een genot om in huis, of beter gezegd: in de auto, te hebben. Annet Schaap heeft een hele heldere voorlees-stem en het verhaal is enorm boeiend. Het is even wennen aan de korte pauzes wanneer er een nieuw hoofdstukje, met een nieuwe titel, begint, maar op zich is het maar goed dat die onderbrekingen er zijn zodat er ook natuurlijke momenten zijn om even te pauzeren. Anders was het helemaal een boek om in één keer af te luisteren!

Kortom: echt een aanrader, vanwege het verhaal maar ook vanwege de manier van voorlezen. Top!

Lampje – Annet Schaap
Luisterboek, 2 CD’s, uitgeverij Querido
Bestel dit luisterboek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De brief voor de koning – klassieker van Tonke Dragt

Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur. Tiuri verbreekt de regels, die bepalen …