Eurovision Song Contest – bordspel

Sinds mijn kinderen op de basisschool een leraar hadden die samen met hen de video’s van de deelnemers bekeek en besprak, zijn we als gezin weer naar het Eurovisie Songfestival gaan kijken. Het enthousiasme van de kinderen (en hun leraar!) werkte aanstekelijk, dus ook dit jaar gaan we vooraf de liedjes luisteren en een eigen scorekaart maken. En voor ons, als Eurovision Song Contest fans, is een bordspel met dat thema dus zéér welkom!

Algemene informatie over het spel:
Creëer je eigen songfestival! Doe met je eigen inzending, mee met het Songfestival en probeer zo veel mogelijk punten te scoren. Test je kennis, bereid je eigen optreden voor en neem deel aan het meest populaire Songfestival! Ontvang jij die 12 punten?

Het Eurovision Song Contest bordspel is geschikt voor 2 tot 6 spelers van 12 – 99 jaar en duur ongeveer 45 minuten per spel.
Het spel is uitgegeven door Just Games en <HIER>  te bestellen.

Mening
Jemig… dit spel is niet geschikt voor mensen die niet thuis zijn in de wereld van het Songfestival… Alleen jaarlijks naar de finale kijken geeft onvoldoende informatie om de vragen te beantwoorden. Wanneer ik echter een foto van een paar vragen aan bovengenoemde leraar van de kinderen stuur, krijg ik bericht terug dat het “appeltje-eitje” is. Ik ga hem dus na het songfestival blij maken met dit spel!

Het spel zit wel erg leuk in elkaar. De vragen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels. Er zijn open vragen en multiple choice. Zelf krijg ik echt een déjà vu gevoel bij het doorbladeren van de vragen. Hoewel ik de meeste antwoorden niet paraat heb, roepen ze wel herinneringen op aan voor de televisie zitten met een schrijfblok om de scores bij te houden.

Of met een heleboel vrienden in een studentenhuis bij mijn toenmalig beste vriend, tussendoor bellend met een huis vol vrouwen. Uiteraard werden ook de outfits gescoord en de discussies waren heftig. Nog nooit zo’n gezellig songfestival meegemaakt!

Dit spel is voor de mensen die echt een Songfestival ‘beleven’, niet voor hen die de uitslag ‘wel in de krant lezen’. Ben je zo iemand, dan zul je jarenlang plezier hebben van Dit spel is voor de mensen die echt een Songfestival ‘beleven’, niet voor hen die de uitslag ‘wel in de krant lezen’. Ben je zo iemand, dan zul je jarenlang plezier hebben van het Song Contest bordspel.

Er zitten veel vragen bij, in allerlei niveaus. Zelfs foto-vragen. Bij een juist antwoord mag je een thema-kaart kiezen. Je speelt met twee ‘landen’ en je probeert je thema’s compleet te maken voor de ‘grande finale’ waarin het er op aankomt wie de meeste punten heeft.

Een erg goed concept om de kennis die je hebt met tactisch spel te combineren en zo menig ‘songfestival-avond’ thuis te kunnen organiseren. Douze points voor Het Eurovision Song Contest bordspel!

Ben je Eurovision fan en wil je een vrolijk en informatief blog / vlog volgen? Klik dan hier >>>>

Het Eurovision Song Contest bordspel bestel je hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Pieter Konijn bordspel [winactie]

Beatrix Potter is ruim 150 jaar geleden geboren. Zij verdient het om meerdere redenen om …