Hoe maak je je badkamer kindvriendelijk?

Een badkamer inrichten als je kinderen hebt, werkt toch iets anders. Van een wastafel met scherpe hoeken, kranen waar binnen no-time heet water uitkomt stromen tot aan schoonmaakmiddelen buiten het bereik van de kinderen houden. Ervaring leert dat het voor elke badkamer weer anders is en iedereen zo zijn behoeftes heeft. Daarbij kun je denken aan al het speelgoed waar ze graag mee in bad of onder de douche willen spelen of de scheermesjes die je binnen handbereik wilt hebben. Hoe zorg je voor een kindvriendelijke badkamer? Lees hieronder de meest waardevolle tips!

Een thermostaatkraan

Een kraan kan binnen enkele seconden ontzettend heet worden. Dit kan gevaarlijk zijn voor een teer kinderhuidje. Daarnaast kunnen ze zich tijdens het spelen in bad of onder de douche aan de kraan verbranden. Dit voorkomen doen we met een thermostaatkraan. Deze kraan is voorzien van een veiligheidsknop die je stevig moet indrukken om boven de temperaturen van 38-40 graden te komen. Dit is één van de belangrijkste punten om je badkamer kindvriendelijk te maken.

Bescherming

Een badkamer is eigenlijk altijd voorzien van een badmeubel alleen zijn niet alle badmeubels kindvriendelijk. Kinderen hebben kleine vingertjes en zijn wat minder stabiel dan een volwassene. Door te kiezen voor een softclose systeem kunnen lades en deuren niet te hard dichtvallen. Daarnaast is het ook handig om te kiezen voor kindvriendelijke handgrepen die niet te ver uitsteken of gekke punten hebben.

Zelf doen

Kinderen zijn nog in hun groei en daarmee kunnen ze vaak niet bij de kraan en je wilt het je kinderen wel leren om zelfstandig de tanden te poetsen, handen te wassen en hun gezicht te wassen. Dan is een must have in je badkamer een trapje, opstapje of krukje. Niet alleen handig voor bij de wastafel, maar ook bij het toilet. Zorg voor een stabiele opstap die ook voorzien is van een antisliplaag.

Bad en douche

Een bad of een douche kopen is meestal de vraag. Als je de ruimte en het budget hebt dan is het een ideale combinatie als je kinderen hebt. Een bad is heel gemakkelijk te gebruiken als je kleine kinderen hebt, zonder dat ze je onder de douche nat spetteren. Ben je aan het verbouwen? Overweeg dan een verzonken bad of bad met lage instap, dan maak je het je kinderen nog makkelijker. Geen bad in de badkamer? Neem dan een babybadje mee in de (inloop) douche.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share