“Gigantisch apenkooien” in Burgers’ Zoo [verslag]

Van 22 april tot en met 2 juli 2017 kun je in BURGERS’ ZOO komen apenkooien…GIGANTISCH APENKOOIEN…Zowel jong als oud kan zich uitleven in de grootste apenkooi van Nederland. Dat wilde onze kroost natuurlijk wel eens uitproberen….

Dus 30 april, op een prachtige zondag, zijn we naar Arnhem gegaan in comfortabele kleding en op sportieve schoenen. Dat is wel aan te raden, want je moet je lekker kunnen bewegen natuurlijk.

Toen we aan kwamen rijden schrokken we eerst van de rijen voor de kassa (eigenlijk had ik dat al voorspeld ivm het mooie weer) , maar gelukkig viel de drukte binnen de poorten reuze mee. Op een plattegrond die we bij de kassa mee kregen stond aangegeven waar we moesten zijn om te kunnen apenkooien; dat was maar goed ook , want in het park zelf kon ik nergens extra wegwijzers vinden waarop aangegeven stond waar het ‘apenkooien’ te vinden was. Ik heb aan een medewerkster nog even gevraagd waar we precies moesten zijn toen we er bijna waren.

Toen we er waren en ik een foto wilde maken van een banner met GIGANTISCH APENKOOIEN er op, kreeg ik slechts 3 dochters op de foto, want dochter nummer 4 was niet meer te houden…die begon gelijk het eerste parcours af te leggen! Ze klom, sprong en slingerde er vanaf minuut 1 op los..

Daphne, onze jongste, is nu ruim 5 1/2 jaar en met haar grote zussen om zich heen, zijn we al wel zo ver dat we rustig in het zonnetje durfden te zitten terwijl de meiden zich vermaakten. Ik ben natuurlijk ook mee geweest om de verschillende parcoursen te bekijken, maar het zonnetje scheen zo lekker, dat we daar ook even van wilden genieten!

Er zijn verschillende parcoursen ; behendigheid/zo lenig als een aap, evenwicht en balans/zo licht als een vlinder, snelheid/zo snel als een cheetah en kracht/zo sterk als een beer. Als je 4 kinderen hebt is het zo grappig om de verschillen onderling te zien in behendigheid , moed en uithoudingsvermogen… Ik denk dat onze jongste haar 3 zussen in alle opzichten overtreft! Ze kon er geen genoeg van krijgen…

Floortje, onze dochter van 8 had nog even pech. Toen ze op houten balken klom om overheen te balanceren, liep ze een splinter in haar vinger op. Aangezien ik geen pincet bij me had, zijn we even op zoek gegaan naar een EHBO-koffer…en die hebben we gevonden… Het was even een gefriemel, maar met een pincet heb ik ‘m er uit gekregen. Ze was heel stoer en kon daarna weer lekker verder.

We zijn met z’n allen tot de conclusie gekomen dat het ontzettend jammer is dat dit compleet uit hout opgetrokken speelterrein er maar voor 2 maanden is. Het ruikt er zo heerlijk naar verse houtsnippers en de kinderen zijn er zo lekker actief… Van ons mag deze apenkooi blijven hoor!

Na het apenkooien hebben we ook nog even van de dieren genoten, want in het voorjaar zijn er uiteraard veel jonge dieren. Zo hadden de jonge stokstaartjes en zwijntjes een hoge aantrekkingskracht op de kinderen en ook de jonge zebra’s hadden een hoge “schattigheids-factor”.

Tot slot zijn we nog even naar de haaien en roggen geweest, want dat hadden de meisjes op hun verlanglijstje staan.

We hebben ons goed vermaakt vandaag en daar heeft het apenkooien zeker aan bijgedragen!

Voor meer informatie over Gigantisch Apenkooien in Burgers’ Zoo, klik hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Burgers’ Zoo – beren, koraalduivels en vlinders [verslag]

We mochten voor trotse moeders naar Koninklijke Burger’s zoo. Wat een mooie dag om naar …

Share
Share