Toy Story Mania game

Toy Story Mania is een game voor o.a. Wii, Playstation 2 en de Xbox 360. Als je hem – net als wij – op de Xbox 360 gaat spelen, kan dat met de Kinect of met de controllers. Wij zijn dol op het spelen met de Kinect en met regelmaat staan we te springen en te dansen voor deze sensor. Ook onze dochter van 3 jaar heeft deze vorm van tijdverdrijf altijd heel interessant gevonden en sinds kort kan ze er ook daadwerkelijk zelf mee aan de slag. Toen we dit spel in handen kregen, waren we dan ook heel benieuwd wat het ons zou brengen.

Toy Story Mania is geïnspireerd door een attractie in Disneyland. Bij deze attractie zit je als bezoeker in een karretje dat zich van ruimte naar ruimte begeeft en heb je zelf een 3D bril op en een soort ‘schiet’-afstandsbediening in je handen. Het is de bedoeling dat je met die afstandsbediening op zoveel mogelijk dingen richt met spullen zoals taarten, pijltjes en ballen. Dit Xbox 360 spel heeft eigenlijk exact hetzelfde doel: doelen raken en daarmee zoveel mogelijk punten verzamelen. Dit kan in 3 verschillende spelvormen, namelijk avontuur, feesten en vrijspelen. Alle drie de vormen zijn qua spel eigenlijk gelijk. Je moet met bijvoorbeeld die ballen, pijltjes, haken of taarten op verschillende attributen (variërend van ballonnen tot schapen en schietschijven) mikken en dat levert  dan punten op. Daarbij word je enthousiast begeleid en aangemoedigd door mascottes uit Toy Story zoals bijvoorbeeld Buzz Lightyear en Sherrif Woody.

En daar gaan we dan. Eigenwijs als onze kleine meid van 3 jaar oud is, wilt ze uiteraard alles (eerst) ‘zelluf’ doen. Trots als ze is dat ze zelf de Xbox en Kinect weet te bedienen, gaat ze aan  de slag. Het gaat haar goed af. Mede doordat bij iedere speelknop in het menu door Buzzz en Woody verteld wordt wat de knop betekent die je bijna wilt selecteren. Handig! Al snel zit ze in het spelletje en lijkt het in eerste instantie best leuk te vinden. Na een paar keer hard lachen nadat ze taarten mocht gooien, is ze er wel klaar mee. Ik mag mee komen doen. Dat is het leuke aan dit spel; je kan het met z’n tweeën doen, zelfs met z’n vieren wanneer je dat zou willen. Met z’n vieren tegelijk spelen kan echter alleen met de Wii versie of via de Xbox 360 LIVE met split-screen optie.

Maar na een spelletje of drie lijkt zowel haar als mijn interesse tot een dieptepunt gedaald. Het is eentonig en saai. Er zijn heel veel verschillende ruimtes en spelletjes, maar in de basis zijn ze eigenlijk allemaal hetzelfde; met attributen gooien, schieten, haken of richten en op die manier zoveel mogelijk punten halen. Daar is bij ons de lol snel vanaf. Dat is echt jammer! Het ziet er namelijk wel heel erg leuk uit met alle verschillende cartoon figuren, vrolijke stemmen, muziek en kleuren. Zonde dat de spelletjes zo eentonig zijn! Zeker voor een spel van ongeveer € 50.

Bekijk hier de Toy Story Mania games>>

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Garfield Kart Furious Racing [game]

Mijn broertjes was altijd grote fan van Garfield. De strips werden met veel plezier gelezen …