Reebok test: Let’s go!

Nadat de redactie van TrotseMoeders.nl de Reebok TrainTone gympen heeft getest (lees hier onze ervaring), gaf TrotseMoeders.nl de schoenen ook aan 2 lezers weg om te testen. Na een uitpuilende inbox van reacties heeft de redactie de twee ’testers’ uitgekozen. Selma behoorde tot één van  de gelukkige winnaars. Selma kreeg de schoenen thuisgestuurd en heeft ze getest:

Daar zijn ze dan! De Reebok Easytones. Ik bekijk ze eens goed. Zilver met gebroken parelmoer wit. Mooi! Ik pak direct de folder want ik ben reuze benieuwd wat deze schoenen voor me kunnen doen. ‘Easytones zijn ontworpen om bij iedere stap die je neemt, de belangrijkste spieren van de billen en benen te versterken’, lees ik. Dat klinkt veelbelovend. Ook al is het 23.00 uur en sta ik op het punt naar bed te gaan, ik trek ze toch even aan. Hmm, dat zit best lekker! Morgenochtend zal de test beginnen. Stiekem hoop ik op een wonder natuurlijk!

Luchtkussen
De volgende ochtend doe ik mijn Reebok Easytones aan en stel mezelf voor vandaag zoveel mogelijk te lopen.  ‘Hoe meer stappen je zet, hoe meer resultaat’, zegt Reebok. En dat doe ik dan ook. Met mijn kleine meisje naar de speeltuin, naar de supermarkt op mijn Easytones en die vuilniszak zet ik voor deze keer zelf wel even buiten. Je zonnebril ligt nog binnen? Die haal ik wel even! De hele dag lijk ik op een soort luchtkussen te lopen en dat bevalt me eigenlijk wel. ‘In de zool, onder de hiel en de voorvoet van de schoen zijn balanskussentjes ingebouwd. Deze zijn zo ontwikkeld dat ze bij elke stap zorgen voor een natuurlijke instabiliteit, waardoor je spieren zich moeten aanpassen en er een spierversterkende werking optreedt’, staat in de beschrijving. En inderdaad, die balanskussentjes voel je heel goed tijdens het lopen. En bovendien lijk ik een stukje langer door de kussentjes, ook mooi meegenomen.

Spierpijn
Wat me direct opvalt is dat ik de schoenen niet hoef in te lopen, ze zitten direct lekker. Het lijkt alsof de schoenen met mij lopen in plaats van dat ik mijn voeten mee moet nemen. Ze lijken te zeggen: ‘Let’s go!’ Heel fijn! Ik ben ermee naar de sportschool geweest, heb een aantal keer ruim 20 minuten gelopen en ook tijdens de huishuidelijke klusjes had ik braaf mijn Easytones aan. Helemaal geen straf. En wat is dat?! Voel ik daar spierpijn in mijn billen?! Nou ok, spierpijn is misschien een groot woord maar ik voel weldegelijk aan het eind van de dag dat mijn benen hard gewerkt hebben. Zonder dat ik het doorhad.

Sneakers
Is er dan helemaal niets mis met deze Easytones?! Kwa werking, nee. Ze zijn me heel goed bevallen. Hoewel ik de schoenen mooi vind, zijn het wel echte sportschoenen. Witte sportschoenen. In de folder staat: ‘Easytones zijn met gevoel voor stijl ontworpen en kunnen dan ook tijdens tal van dagelijkse activiteiten gedragen worden, of dit nu op werk, op school, tijdens het winkelen of een wandeling is’. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Voor mij blijven het witte sportschoenen en geen hippe sneakers. Maar smaken verschillen en als ik zwarte had mogen testen had je me er niet over gehoord!

Het liefst heb ik mijn Easytones elke dag aan. Ze lopen heerlijk en ongemerkt werk ik aan stevigere billen en benen, wie wil dat nou niet?! Hoewel ik hou van een casual kleding, zal ik deze schoenen toch niet snel aantrekken naar mijn werk. Maar als ik vrij ben en niets bijzonders te doen heb, zijn dit de schoenen die ik draag!

Geschreven door Selma Ogterop.

Lees ook:
Moeders zwaarder dan kinderloze leeftijdsgenoten
De ideale bakfiets
Funny face collectie van Samsonite

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Easy Tone schoenen van Reebok: De test!

Nadat de redactie van TrotseMoeders.nl de Reebok TrainTone gympen heeft getest (lees hier onze ervaring), …