Sneak Preview: nieuwe serie Barbapapa!

De legendarische animatieserie Barbapapa keert in 2019 terug naar de televisie met een nieuwe 2D-serie op Nick Jr.

Nostalgie in een nieuw jasje
In de jaren ’70, ’80 en ’90 hield de cultserie op de publieke omroep veel ouders en hun kinderen aan de buis gekluisterd, maar nu is de serie terug om een geheel nieuwe generatie te veroveren op Nick Jr. In de nieuwe serie blijven de kleuren en namen van de Barbapapa’s ongewijzigd, beleven ze nog altijd bijzondere avonturen en kunnen ze zichzelf nog steeds in elke gewenste vorm veranderen. Wel gaan de Barbapapa’s met hun tijd mee.

De show zal vanaf vanaf 2019 op Nick Jr. worden uitgezonden en bestaat uit 52 afleveringen van 11 minuten.

Evergreen Barbapapa
De eerste serie van Barbapapa werd in 1970 getekend door het Frans-Amerikaanse echtpaar Anette Tyson en Talus Taylor en vertoond in 40 landen over de hele wereld. Het succes in 1970 werd in 1977 opgevolgd met een nieuwe productie. In 1999 volgde een nieuwe serie door de Japanse producer Kodansha. De nieuwe serie wordt geproduceerd door de Franse producent en distributeur NORMAAL International, in samenwerking met TF1.

De Nederlandse stemmen van de televisieserie in de jaren ’70 werden onder meer ingesproken door acteurs Edwin Rutten en Wieteke van Dort. Ook zij zullen allebei weer te horen zijn in de nieuwe serie.

Edwin Rutten: “Ik verwonder mij over de creativiteit van de serie. Het zijn zulke leuke karakters en elke Barbapapa staat voor iets: natuur, muziek, dieren en nog meer. De Barbapapa’s zijn magsich. Ze kunnen veranderen en je bent benieuwd waarin ze gaan veranderen. De blijft altijd een verrassing.

Wieteke van Dort: “De kracht van Barbapapa is dat het een tijdloze serie is. De nieuwe beelden zijn fris en het ziet er fantastisch uit. De Barbapapa’s gaan met hun tijd mee. Voor kinderen is het een lieve en leuke serie.

Sneak Preview
Hieronder een heel klein stukje van de gloednieuwe serie Barbapappa! Ik kijk uit naar de nieuwe afleveringen!

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Nick Jr winterbios: Paw Patrol Mighty pups [verslag]

Daar zat ik dan, in de auto met vier stuiterende kinderen, op weg naar Amsterdam. …