Week van de Mediawijsheid

Kinderen zitten steeds jonger en vaker op internet. Dat is een goede zaak, want internet is leuk en er valt een heleboel te leren. Maar er zitten ook donkere kanten aan internet, zoals pesten en misbruik, en dat is de reden dat het belangrijk is dat zowel kinderen als ouders/opvoeders “Mediawijs” zijn. En precies daarvoor is de “Week van de Mediawijsheid” in het leven geroepen.

mediawijsheid-start

Een week waarin extra aandacht is voor alles wat met internet en nieuwe media te maken heeft, waarin kinderen van de hoogste klassen van het basisonderwijs het spannende spel “MediaMasters” kunnen spelen en waarin ouders tips en informatie krijgen waardoor ze beter kunnen monitoren wat hun kinderen op internet doen en daarover in gesprek kunnen blijven.

De aftrap van de Week van de Mediawijsheid vond plaats in Amsterdam, rond een kampvuur, met kinderen van de Piet Heinschool en drie bekende Nederlanders. Lees <hier> het verslag. Op de website van MediaWijzer.net kun je alle informatie vinden over deze week, maar ook over allerlei onderwerpen die met kinderen en internet te maken hebben.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Recht op Mediawijsheid

Het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties, dat deze maand 25 jaar bestaat, moet meer aandacht …