Avonturenpark Hellendoorn komt met Slidepark

In juni 2013 opent Avonturenpark Hellendoorn als eerste pretpark van Nederland een slidepark. Bezoekers kunnen vanaf dan genieten van tien spectaculaire waterglijbanen. Hier kan men in badkleding al dan niet met speciale 1- of 2-persoonsbanden vanaf glijden. Het slidepark zal niet het gehele seizoen open zijn, maar zal jaarlijks geopend zijn van begin juni tot half september. Men kan het slidepark alleen bezoeken in combinatie met het pretpark door middel van een combiticket.

Pretparkgasten kunnen vanaf komende zomer hun bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn dus voortzetten in het outdoor slidepark met maar liefst tien glijbanen. Alle glijbanen zijn voorzien van zogenaamde ‘uitglijbakken’, met daarin een laagje water om af te remmen. Het slidepark zal alleen bestaan uit glijbanen. Er zal dus geen zwembad bij komen. In juni 2013 zal het slidepark op spectaculaire wijze geopend worden.

Lyan van den Bosch, directeur van Avonturenpark Hellendoorn, verteld waarom men heeft gekozen voor een slidepark: “Het vinden van een unieke toevoeging aan een pretpark in een land met de hoogste pretparkdichtheid van Europa is geen gemakkelijke opgave. We hebben daarom verder gekeken dan de gebruikelijke attracties. Het slidepark biedt ons een unieke manier om naast gezinnen tegelijkertijd meer tieners naar ons park te trekken. Deze ambitie is met de komst van de Tarantula Magica in 2012 ingezet en wordt met het slidepark in 2013 onderstreept”. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat tieners en gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd veel interesse hadden in een slidepark. Men was volgens het onderzoek ook bereid het slidepark te bezoeken bij lagere temperaturen. Deze onderzoeksresultaten en het unieke concept voor de Nederlandse markt, zorgden ervoor dat Looping Holding en Avonturenpark Hellendoorn gekozen hebben voor een slidepark in plaats van een ‘gewone attractie’. Nou is het dus alleen nog maar wachten tot het slidepark geopend is en kijken of het echt zo leuk is…

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Met 4 pubers naar Avonturenpark Hellendoorn [verslag]

“Gewoon” een dagje weg is al een tijd geleden. Doordat we ons aan de richtlijnen …