De gelukkige goudvis

Een goudvis krijgt een nieuw plekje in huis. Ze wist niet dat de wereld zo groot was.
Een merel bewondert de goudvis: “Ik heb al veel oranje gezien, maar jij bent het mooiste oranje!”
Het is het begin van een wonderlijke vriendschap.

Recensie
Heb jij je ooit wel eens afgevraagd wat een goudvis de hele dag in zijn kom doet? Beetje rondzwemmen natuurlijk, maar misschien brengt het leven van de goudvis wel meer geheimen met zich mee. De goudvis in dit boek doet in ieder geval meer dan alleen maar zwemmen. Al is zijn leventje niet erg groot. Dat verandert op de dag dat het meisje de kom uit de boekenkast haalt en op de vensterbank voor het raam zet op haar slaapkamer. Opeens ziet de goudvis dat de wereld veel groter is dan hij altijd had gedacht.

Wanneer er een merel voor het raam komt zitten is de merel verbaasd over de kleur van de goudvis. Er lijkt een bijzondere vriendschap te ontstaan en de merel komt elke dag even langs. Maar op een dag wacht de vis tevergeefs… Zal de merel hem vergeten zijn? Ook de dagen erna komt zijn vriend niet opduiken en de goudvis mist zijn kameraadje. Zal het dan toch geen echte vriend geweest zijn? Hoe dit verhaal afloopt lees je in De gelukkige goudvis.

Het boek heeft een mooi groot formaat en zeer levendige prenten. Af en toe lijken het wel foto’s die in het boek staan, zo realistisch zijn de goudvis en de merel getekend. De heldere kleuren trekken zeker de aandacht en een verhaal over dieren doet het bij kleuters eigenlijk altijd wel goed. De tekst is vlot geschreven en begrijpelijk voor de doelgroep. De gelukkige goudvis geeft de essentie van een echte vriendschap weer.

De gelukkige goudvis – Bas Rompa
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share