Buitenbeentjes op en in

buitenbeentjes-guido-trotse-moedersOp de prenten in dit boek staan telkens enkele buitenbeentjes: dieren die er anders uitzien of iets anders doen dan de rest. Help jij mee ze te vinden? Een uitnodigend kijk- en zoekboek over voorzetsels voor peuters vanaf 30 maanden, met de taalontwikkeling van het kind als thema.

Recensie

Weer een geweldig peuterboek en het heet Buitenbeentjes op en in. Guido van Genechten heeft echt zijn best gedaan om een boek te maken wat op meerdere manieren kinderen aanspreekt. Het boek is bedoeld voor peuters vanaf 30 maanden. Mijn dochter is 35 maanden en ja, het sprak haar enorm aan! Ze willen vooral de voorzetsels aandacht geven, maar ik vind dat er veel meer dan dat mogelijk is met dit boek.

Op iedere bladzijde zijn dezelfde dieren afgebeeld. Zijn ze allemaal hetzelfde? Of zijn er een paar die er toch anders uitzien om de een of andere reden? De eerste paar keer is het ook voor mij even zoeken welk dier nu anders is. Voor de hele kleine kinderen zijn er aspecten die je in een oogopslag ziet, voor de wat oudere kinderen zijn er zoekopdrachtjes in die meer aandacht nodig hebben.

Zo zijn er op iedere pagina 3 dieren bijzonder, oftewel buitenbeentjes! Zitten ze ergens op, achter of tussen? Via de vragende tekst kijkt je kind onderzoekend naar de illustratie!

Aan het eind van het boek is er een feestje voor de dieren die feestkleding aan hadden of die zich mooi hebben opgemaakt. Mijn dochter refereert dan ook naar dit boek als; ‘het boek met het feestje’.
Naast de begeleidende tekst met zoekopdrachten erin, kun je dit boek prima gebruiken om kleuren te oefenen of om te leren tellen. Weer zo leuk en simpel eigenlijk, met een enorme diversiteit, wederom een aanrader!

Buitenbeentjes op en in – Guido van Genechten
Kinderboek, hardcover, 20 pagina’s, uitgeverij Clavis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

In gesprek met Wim Daniëls – over taal en woordenschat

Wim Daniëls is taalkundige en schrijver. Hij heeft vele boeken op zijn naam staan, die bijna …

Share
Share