Billy Buitenkind

Billy Buitenkind houdt van de zee.
Op een dag neemt een golf haar mee op reis.
Billy ontmoet een vuurtorenwachter die geduldig
wacht op een heel bijzonder iemand.
Kan Billy hem helpen?

Recensie:
Billy Buitenkind laat twee verschillende werelden zien waarin Billy woont. Zijn vader woont in de stad en daar is het heel erg druk. Buiten spelen kan niet vanwege het drukke verkeer, maar gelukkig neemt zijn papa hem vaak mee naar het park om te spelen. De moeder van Billy woont aan zee en je zou denken dat Billy daar echt kan genieten van de buitenlucht. Maar zijn mamma is bezorgd en bang dat er iets gebeurd en dus moet Billy binnen blijven… Wanneer zijn mama niet thuis is gaat hij toch lekker buiten spelen en dat leidt meteen tot een schitterend avontuur.

Wie Billy Buitenkind leest zal ontdekken dat het verhaal twee belangrijke thema’s in zich heeft. Vrijheid en verlangen… Deze twee worden ook mooi gecombineerd en dat past perfect bij de doelgroep. De wereld van vijfjarigen wordt steeds groter en het kan hen soms niet snel genoeg gaan. De weg naar zelfstandigheid begint en daarin worden kleuters niet graag tegengehouden.

Er staat steeds een paginagrote prent naast een bladzijde met tekst, maar ook op de bladzijde met woorden staat nog een kleine prent. De kleine tekeningetjes richten zich vooral op humor, terwijl de grote afbeeldingen vooral tederheid uitbeelden. Beide passen goed bij het verhaal en zorgen voor een goede afwisseling tussen serieuzere zaken en luchtigheid. Het brengt zorgen van ouders, het missen van iemand en het verlangen om iemand weer terug te zien dichtbij, zonder dat het verhaal te zwaar wordt. Een boek waar je een warm gevoel van krijgt.

Billy buitenkind – Lucy Elliot
Prentenboek, Hardcover, 32 pagina’s, Uitgeverij de Eenhoorn
Koop hier bij bol.com>>>

Lees ook:
Speelbos de Zevensprong
Op stap in lente en zomer
Kinderen missen stimulans voor beweging

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share