De Sleutel

Mama moet gauw boodschappen doen en haar drie kinderen blijven even alleen thuis. ‘Voor niemand opendoen terwijl ik weg ben!’ waarschuwt mama. Dat doen de drie met veel plezier!

Recensie
De sleutel is eigenlijk het verhaal van ‘De wolf en de zeven geitjes’, maar dan in geheel nieuwe stijl. Als mama even iets moet halen bij de winkel, zegt ze tegen haar kinderen dat ze voor niemand de deur open mogen doen. Als mama terug komt van boodschappen doen, blijkt dat ze de sleutel van het huis is vergeten mee te nemen. Gelukkig zijn de kinderen thuis, die doen vast wel even de deur open voor mama, of toch niet?

Wat moesten mijn kinderen lachen om dit verhaal. Ze zagen het al helemaal voor zich en ik moet eerlijk zeggen; ook ik zag het letterlijk voor me. Die van mij zouden net zo kunnen reageren als de kinderen in het boek. Juist daarom neem ik ook altijd een sleutel mee, zelfs als ik even de oude kranten op straat zet bijvoorbeeld.

De Sleutel is dan ook een heerlijk prentenboek om voor te lezen. Kinderen zullen hartelijk lachen om de drie hoofdpersonen in dit boek. Daarnaast wordt het verhaal nog eens goed versterkt door de grappige en voor zich sprekende illustraties. Er is echter wel één kleine maar… het kan zijn kinderen door dit boek, op ‘grappige’ ideeën worden gebracht…

De sleutel – Isabelle & Annick Masson
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …