Steamer, Stoomstrijkapparaat, ontkreuker, stomen

SteamOne: stoomstrijkapparaat voor strijken en ontkreuken in een handomdraai [recensie]

Steamer, Stoomstrijkapparaat, ontkreuker, Wie strijkt er nog (alles)? Als ik om mij heen hoor dan wordt er in steeds minder gezinnen gestreken. Ongetwijfeld om dat het een gedoe is, of omdat er onvoldoende tijd is. Voor die mensen is er nu een oplossing voor die spullen die toch echt even gestreken moeten worden voor je het aantrekt: overhemden, blouses, truien en broeken waar na het drogen aan waslijn of in de droger nog teveel kreukels en vouwen in zitten. Stoomstrijkapparaat SteamOne H10S maakt het mogelijk snel een kledingstuk op te hangen en met een flexibele stoommond kreukels uit het kledingstuk te stomen.

H10S, SteamOne, stoomstrijkapparaat, ontkreuken, Ontkreuker
Voor alle vaders en moeders die strijken of vinden dat er op zo’n minst toch wel iets gestreken de kast in of uit moet, hebben wij een nieuwe vinding in het strijken, de SteamOne H10S, voor jullie uitgeprobeerd. Zelf heb ik strijken geleerd van mijn moeder en eigenlijk vind ik (door tijdgebrek ook niet altijd mogelijk), dat alles wat uit de droger komt, ook moet worden gestreken. Voor mij was het apparaat dus echt iets om als ervaringsdeskundigen uit te proberen.

En de ontkreuker werkt! Het stoomapparaat is voorzien van een flexibele slap met stoommond (heet! niet je handen voor houden!) en een lange rechtopstaande (manshoge!) kledinghouder waaraan de te strijken kledingstukken kunnen worden opgehangen. Hangt het kledingstuk en je gaat met de stoommond over de stof van de kleding dan verdwijnen de meeste kreukels. Want wel is het zo dat hoe stugger de stof, hoe meer geduld nodig is, maar het resultaat zal voor de meeste van ons zeer acceptabel  zijn.

Accessoires
Het apparaat wordt geleverd met een handschoen, geen overbodige luxe, doe hem aan, vooral wanneer je ook gebruik maakt van het meegeleverde mini-strijkplankje om boorden, zakjes, kragen e.d. even strak te strijken. Verder is er een opzetborstel bij die men kan gebruiken als men bijvoorbeeld meubels, trapbekleding en gordijnen wil fris en schoon “stomen”. Die opzet borstel wordt ook gebruikt om plooien in broeken, jurken e.d. te strijken door het te beklemmen. Deze functie wordt in de handleiding ‘anti-kreuk’-hulp genoemd, maar beter is te spreken van een ‘vouw’-hulp.

SteamOne Assessoires, stoomstrijkapparaat, ontkreuken, handschoen, strijkplankje

SteamOne wordt geleverd met een stang die je bovenop het apparaat monteert en waaraan met klemmen en hangers de kleding kan worden op gehangen en desgewenst worden strak getrokken. Ik heb, na wat proberen, besloten vooral overhemden en blouses op de eigen hanger te plaatsen (moet je toch doen en scheelt twee keer knopjes dicht en open te maken, en op de eigen hanger te stomen. Truitjes, vesten, T-shirts e.d. kan je snel over de hanger draperen, mits je de haak bovenop de stang, waaraan ook de stoommond kan worden opgehangen, er even afhaalt. Je hebt dan wel het probleem dat je de slang met stoommond steeds even op de grond moet leggen.

  SteamOne broeken ontkreuken 

Voor diegene die selectief zijn in het strijken, en  bijvoorbeeld het vouwgoed als zakdoeken, handdoeken, theedoeken, ondergoed, T-shirts niet strijken, is het handig om na het opvouwen nog even de stoommond van de SteamOne over de opgevouwen stukken te halen. Het toont dan net even wat strakker in de kast en is wat hygiënischer.

SteamOne Vouwgoed strijken, stoomstrijkapparaat, ontkreuken, Shirtje vouwen, SteamOne, stoomstrijkapparaat, ontkreuken,

Het stoomstrijkapparaat staat op wieltjes en is gemakkelijk aan de stang te verrijden (en eventueel in de hoek te zetten van je slaapkamer of bijkeuken). Ik vind de stroomkabel van 2 meter wat kort, zou minimaal 5 meter moeten zijn. Het was even zoeken naar een goede plek om (staand) te gaan strijken.

Kledingverfrisser
Misschien is voor de ervaren en fanatieke strijkers onder ons de SteamOne geen direct alternatief als stoomstrijkapparaat, maar voor het meeste huis-tuin-en-keuken strijken is het prima en gemakkelijk. Maar er zijn nog een paar andere redenen om te overwegen zo’n stoomstrijkapparaat in huis te nemen. Want naast het strijken kan het ook gebruik worden om heel gemakkelijk bijvoorbeeld gordijnen op te frissen, zonder die gordijnen van de rails te moeten halen, je stoffen bekleding van de bankstel, matrassen en stoelen schoon te maken (geen schoonmaak middelen gebruiken in het waterreservoir van SteamOne aub! Stoom reinigt beter dan menig schoonmaakmiddel!), en de bekleding van de trap eens flink onder handen te nemen.

SteamOne, stoomstrijkapparaat, ontkreuken, Trui verfrissen SteamOne, stoomstrijkapparaat, ontkreuken, Kolbertje verfrissen

Gebruikservaring
Het opbouwen van de verticale kledingsteun is even een gedoe (goed de handleiding volgen), maar daarna is het apparaat zeer gemakkelijk in gebruik. Warmt op binnen een minuut. Waterreservoir is gemakkelijk te vullen (daarvoor dient het apparaat wel uitgezet te worden maar niet af te koelen) en gaat per keer een kleine 45 minuten mee. Je kunt het vullen zonder dat het apparaat is afgekoeld. De stoommond kan gemakkelijk worden opgehangen aan de haak boven op de kledingstang. Als het apparaat aanstaat produceert het continu stoom ook bij het wisselen van de kledingstukken.

Er zijn hangers en knijper om kledingstukken vast te zetten, maar het goed strak ophangen is best wel een uitdaging. In de praktijk gebruikte ik de hangers die ook worden gebruikt om het kledingstuk in de kast op te bergen. Soms zit voor het ophangen van truitjes en t-shirt de haak voor de stoommond bovenop wat in de weg. Probleem is dat als je dat weghaalt je de (gloeiendhete) stoommond alleen nog maar op de grond kan leggen tijdens het verwisselen van de kledingstukken. Er zou een voorziening moeten zijn om de mond ook aan het stoomapparaat eenvoudig vast te zetten.

SteamOne, stoomstrijkapparaat, ontkreuken, strijken SteamOne Borstzakje overhem strijken met strijkplankje, SteamOne, stoomstrijkapparaat, ontkreuken,

Het apparaat werkt uitstekend om door langs de kleding te gaan de kreukels te verwijderen. Om strak en plat te strijken is een handige strijkplankje meegeleverd. Jammer dat er aan het apparaat geen voorziening zit om deze accessoires (strijkplankje, handschoen en borstel) ergens in op te bergen.

Steamer, Stoomstrijkapparaat, ontkreuker, vouw-plankjeNaast het ontkreuken is het apparaat ook heel geschikt om bekleding schoon te maken, gordijnen en kleding te verfrissen. Met een vrouw die erg allergisch is voor huisstofmijten en een zoon met astma, is de SteamOne ideaal om beddengoed wat al een tijdje schoon in de kast ligt, of wintertruien die van zolder gehaald worden, even te ontdoen van huisstofmijten zodat ze zonder allergische reacties weer gebruikt kunnen worden!

De gebruiker moet verdacht zijn op de hitte van de stoom die uit de stoommond komt. Gebruik (zeker met het strijkplankje) de handschoen.

SteamOne H10S stoom strijkapparaat ,Conclusie
SteamOne H10S is een apparaat dat eigenlijk in geen huishouden mag ontbreken. Sommige schoonmaak werkjes het het ontkreuken en verfrissen van kleding worden er een stuk efficiënter en gemakkelijker door. Als alternatief voor strijken is het zeker goed toe te passen, maar maakt het strijkijzer niet helemaal overbodig. Het ophangen van de kleding op de verticale stang is soms een gedoe, maar gebruik gewoon je eigen klerenhangers. Het apparaat gebruikt maximaal 2.000Watt.

Wij hebben de SteamOne naast onze kledingkast opgesteld en kunnen nu snel kleren uit de kast, die verfrist en/of ontkreukeld moeten worden, in een paar minuten toonbaar voor het aantrekken!

SteamOne H10S is (bij onder andere BCC, Media Markt, Makro, Expert, Electronic Partner, Coolblue en Wehkamp) te koop voor tussen de € 220 – € 250.

Share

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Hoe houd jij jouw kind warm in de herfst?

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het koude weer ook voor de …

Share
Share