Als je terugkomt

Miranda vindt geheimzinnige briefjes van iemand die ze niet kent. De briefjesschrijver weet dingen die nog niet zijn gebeurd. Ondertussen bereidt ze haar moeder voor die mee gaat doen aan een tv-quiz en bekoelt haar vriendschap met haar vriend Sal. Het boek speelt zich af in de winter van 1978/1979, middenin de stad New York.

Als je terugkomt heeft in de Verenigde Staten verschillende belangrijke boekprijzen gekregen en heeft acht weken in de New York Times Bestseller List gestaan.

Recensie:
Wat een leuk boek! Het is heel prettig leesbaar. Korte hoofdstukken en helder taalgebruik, zij het dat er voor kinderen soms wat ouderwetsere woorden in voorkomen. Maar aangezien het verhaal zich 30 jaar terug afspeelt, is dat totaal niet storend. Net zomin als het ontbreken van mobiele telefoons, internet en andere moderne technologie. Het boek Als je terugkomt gaat over vriendschap: oude vriendschappen waar barsten in komen en nieuwe vriendschappen waar ruimte voor ontstaat.Het boek gaat over het onrustige leven in een grote drukke stad.

Als je terugkomt is vooral een verhaal voor raadsels en vraagtekens. Waar komen de briefjes toch vandaan? Wie heeft de briefjes geschreven? Hoe kan het dat dingen opeens verdwenen zijn? Hoe kan de briefjesschrijver dingen weten die nog niet gebeurd zijn? Miranda’s lievelingsboek gaat over kinderen die door de tijd kunnen reizen. Dit thema levert interessante gesprekken op tussen Miranda en een vriend van haar. Is het mogelijk om door de tijd te reizen?

Als je terugkomt is een origineel boek over een intrigerend thema. Een van de leukste jeugdboeken die ik de laatste tijd ben tegengekomen. En voor mijn oudste dochter een boek dat haar interesse vasthoudt en de concurrentie met andere populaire boeken goed kan doorstaan.

Als je terugkomt – Rebecca Stead
Jeugdboek – hardcover – 200 pagina’s – Querido Kinderboek
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …

Share
Share