Ik ben ongesteld, so what? [recensie]

Menstrueren, what’s the big deal? ‘Ik ben ongesteld, so what?‘ is een ontzettend grappig en informatief boek waarin alles staat dat je moet weten over je favoriete onderwerp.

Recensie
Toen ik dit boek ter recensie binnenkreeg vroeg ik me af hoe iemand zo’n dik boek over ongesteld-zijn kon schrijven… Clara Henry is het gelukt en op een fantastische manier: met veel humor en openheid bespreekt ze alles wat ook maar enigszins met menstrueren te maken heeft.

Fabeltjes, feiten, vooroordelen, ervaringen, tips, het komt allemaal voorbij. En al lezend in het boek, merk ik dat er enorm veel dingen besproken worden die ik me, zelfs na mijn eerste menstruatie, nog lang ben blijven afvragen. Prima dat jonge meisjes nu al die antwoorden op een leuke manier kunnen verkrijgen!

 

Ik ben prima voorgelicht door mijn ouders en mijn moeder was erg open, ook over ongesteldheid, maar een heleboel “alledaagse dingen” heb ik zelf uit moeten vinden. Geen ramp, maar het is niet echt een onderwerp waar over gesproken wordt en soms duurt het dus lang voor je zelf bedacht hebt hoe je ongezien een tampon het toilet in krijgt wanneer je geen broekzakken hebt….

In het boek gaat het over menstruatie vroeger en nu, over taboes, niet alleen voor wat ongesteld zijn betreft maar ook over andere dingen waarbij “hoe men vindt dat het zou moeten zijn” een rol speelt. Het gaat over endometriose en PMS, over vervelende vragen en pittige antwoorden en er staan een heleboel “lifehacks” in.

Kortom: super om te lezen omdat het zo interessant is, er staat vrijwel alles in wat je zou willen weten (en meer) en het is met heel veel zelfspot en gezonde humor geschreven.

Een aanrader voor iedereen met een dochter in huis! En een waardering van 5 sterren omdat het fantastisch is dat dit boek geschreven is.

Ik ben ongesteld,so what? – Clare Henry
hardcover, 192 pagina’s, uitgeverij Gottmer
Bestel dit boek hier>>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg is echt een boek om in huis te …

Share
Share