Dapper Meegroeistoel

Is dit nou erg vernieuwend, vroeg ik mij af toen ik de Dapper Meegroeistoel voor het eerst zag. Inmiddels heb ik deze kinderstoel aan een volledige inspectie mogen onderwerpen en ik ben blij verrast.

De Dapper Meegroeistoel is een Nederlands product welke valt onder Schilte. In haar moderne houtverwerkingsfabriek in IJsselstein combineert Schilte al ruim 153 innovatie en ambacht om meubilair te maken voor school en kinderopvang. Ik ken ze zelf nog wel van ‘vroeger’; het oude vertrouwde peuter -en kleuterstoeltje met de zwanenhals op de basisschool. Ook een product van Schilte.

De Dapper Meegroeistoel is door Schilte in samenwerking met verschillende kinderdagverblijven ontwikkeld. Deze stoel is ergonomisch verantwoord en kan door middel van verschillende accessoires toe te voegen of te verwijderen, gebruikt worden door baby’s vanaf 0 maanden tot ver in de puberteit. Zelfs volwassenen kunnen door de robuuste en degelijke ontwerp van deze stoel  er nog makkelijk op plaatsnemen. Voor mijn oudste dochter heb ik destijds de welbekende Stokke Tripp Trapp aangeschaft. Meegetrokken door de meute en naamsbekendheid van dit product ben ik de babywinkel ingerend en heb de stoel gekocht. Via via hoorde ik later ook goede verhalen van een mooi product van eigen bodem: de Dapper stoel. En nu staat zij hier te prijken naast mij aan de eettafel. Om haar het vuur aan de schenen te leggen en te testen of zij mag blijven of de deur uitvliegt.

Wat mij als eerste opvalt is haar vriendelijke uitstraling. De hoeken zijn mooi afgewerkt met sierlijke ronde vormen, welke uiteraard ook een stuk veiligheid bieden. De zijkant kan in verschillende kleuren geleverd worden, dus altijd passend bij jouw interieur. Ook kun je kiezen voor de hele stoel in een bepaalde kleur. Maar net wat jij leuk vindt. Ideaal, vind ik persoonlijk.

Deze kinderstoel kan met de maxi-fix (koppelstuk voor de standaard maxi-cosi) al vanaf de geboorte gebruikt worden. Door het opstapplankje en de omkeerbare rugleuning kan de stoel tot ver in de pubertijd gebruikt worden als bijvoorbeeld bureaustoel. De investering in deze stoel is dus duidelijk een langetermijninvestering. Want een investering vind ik het wel. Voor de ‘kale’ stoel betaal je €159,- en als je hem wil uitbreiden met een maxi-fix, babyset, eet-/speelblad en opstapplank, ben je € 283 kwijt. Een flink bedrag…

Wat ik een heel leuk en praktisch detail vind, is de inbussleutel die mooi is weggewerkt in het achterplankje. Zo heb je die altijd bij de hand wanneer de stoel aangepast moet worden aan de leeftijd van je kind. Hoe handig is dat!

De Dapper Meegroeistoel is een tijdloze, makkelijk schoon te houden en solide kinderstoel. Met name dat laatste vind ik belangrijk uit het oogpunt van veiligheid. Door de stabiele achterpoot zal de stoel niet omvallen wanneer je kleine zich bijvoorbeeld afzet met zijn voetjes tegen de tafel of als ze groter zijn, zelf op -en af van de stoel zullen klimmen. Daarnaast heeft deze troon vier poten, waardoor jij als ouder met je voeten onder de stoel kunt staan i.p.v. ernaast. Dichter bij je kindje dus en beter voor je rug.

Al met al heeft deze stoel mij kunnen charmeren en ben ik ervoor gevallen. Haar vriendelijke en tijdloze uitstraling. Haar solide en dus veilige gebruiksgemak. Ik ben fan!

Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

En toen was er eentje stuk [persoonlijke blog]

Laatst dacht ik nog: we komen er tot op heden toch behoorlijk zonder kleerscheuren vanaf. …

Share
Share