Prinsjesdag 2014 – gevolgen voor ouders

Screenshot 2014-09-16 at 21.09.05Vandaag is het de derde dinsdag in september. Traditioneel de dag van de presentatie van de Rijksbegroting voor het komende jaar. Beter bekend als “Prinsjesdag”. Gouden koets, hoeden, traditie, balkonscène, troonrede, koffertje, het hoort er allemaal bij. Maar wat zijn de gevolgen voor ouders. Hoe gaan wij alles wat er vandaag gepresenteerd wordt, voelen in onze eigen portemonnee?

Screenshot 2014-09-16 at 21.11.25De officiële miljoenennota is in z’n geheel <hier> te bekijken. Maar dat is een enorme lap tekst en geeft niet direct weer welke impact de begroting op jouw situatie gaat hebben.

NIBC Direct heeft vandaag een overzichtelijke infographic geplaatst waarin de gevolgen van de Rijksbegroting 2015 voor ouders worden weergegeven en de highlights daaruit zet ik even op een rij:

  • De hoogte van de kinderbijslag blijft in 2015 hetzelfde. Vanaf 2016 wordt het voor alle leeftijden gelijk.
  • De inkomensgrens van het kindgebonden budget gaat drastisch omlaag, de hoogte van het maximale budget zelf gaat omhoog met een nog onbekend bedrag. Alleenstaande ouders ontvangen extra kindgebonden budget.
  • De ouderschapsverlofkorting wordt afgeschaft.

Uiteraard zijn er nog meer dingen besloten die invloed hebben op de financiële situatie van iedereen, zoals de kostenstijging van de zorgpremie en van het verplicht eigen risico. Kijk vooral even naar de complete infographic van NIBC direct:

INTERNET_ADVANTAGE_NIBC_INFOGRAPHIC_OUDERS

Is de infographic moeilijk te lezen, klik dan hier voor de complete infographic van NIBCdirect  >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De populairste kindernamen 2023

Zoals ieder jaar publiceert de SVB de lijst met populairste kindernamen. En vandaag kwam het …

Share
Share