Bananenpap [RECEPT]

Screenshot 2013-12-09 at 07.10.12Mijn kinderen zijn makkelijke eters, maar soms duurt het lang voor ze hun brood ’s morgens op hebben. Pap gaat er echter wel snel in, en met deze variant hebben ze ook alvast één stuk fruit op. Deze pap is geschikt voor alle leeftijden, neem wel de melk/granen die passen bij de leeftijd van je dreumes/kind. 

Nodig (per kind)

  • één banaan
  • 200 ml melk
  • ontbijtgranen (zoals bambix, brinta)

bananenpapWarm de melk goed op, nèt niet laten koken. Snij of breek de bananen in kleine stukjes en doe ze in een blender (hierbij kan je kind prima helpen!). Verdeel alvast wat ontbijtgranen over de borden. Wanneer de melk warm genoeg is, doe je hem ook in de blender en zet je deze aan (deksel niet vergeten). Mijn kinderen houden van wat “klontjes” in hun pap, maar wanneer jouw kind er van gruwelt, laat de blender dan goed zijn werk doen.

Verdeel het melk-banaan mengsel over de borden en roer met een vork tot de papklontjes er uit zijn. Voeg ontbijtgranen toe tot de gewenste dikte en smullen maar! Tip: kook wat extra melk mee die je mengt met wat koude melk zodat je kinderen lauwe melk bij de pap kunnen drinken.

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Zo houd je zelfs de allerkleinste beestjes bij jouw kleintjes weg

Als jonge ouder wil je het beste voor je kleintje. Je schildert de kinderkamer met …

Share
Share