Door corona is omscholing geen slecht idee

Heb je in de periode van de lockdown ook thuis gewerkt terwijl je kinderen ook thuis zaten? Of ben je juist in die periode thuis komen te zitten zonder werk, bijvoorbeeld omdat je werkgever het bedrijf dicht moest doen? De coronatijd heeft voor veranderingen op de arbeidsmarkt gezorgd. Niet alleen als het gaat om thuiswerken, maar ook door de bedrijven en sectoren die het zwaar hebben of failliet zijn gegaan. Er zijn veel mensen zonder werk komen te zitten en de roep om omscholing is dan ook groot. De overheid verplicht bijvoorbeeld dat werkgevers die gebruik hebben gemaakt van de NOW hun werknemers stimuleren tot omscholing. Werk je in een sector die getroffen is door corona dan is het mogelijk om je om te scholen in een richting die meer baanzekerheid biedt.

Werken met kinderen
Kinderen hebben de toekomst en dat geldt eveneens als het gaat om het werken met kinderen. In dat kader is het interessant om te kijken welke omscholing tot een gunstige uitgangspositie op de arbeidsmarkt leidt. Heb je geen plannen om les te geven, maar wil je toch met kinderen werken dan is het volgen van een opleiding pedagogiek een idee. In deze opleiding staan allerlei situaties die met de opvoeding te maken hebben centraal. Een belangrijk element van deze opleiding is dat je leert hoe je ouders begeleidt in de opvoeding van hun kinderen. Het is mogelijk om met deze opleiding te gaan werken in het onderwijs, waarbij je niet voor de klas hoeft te staan. Bijvoorbeeld door leerlingen individueel pedagogische ondersteuning te bieden. Het is eveneens mogelijk om aan de slag te gaan in de jeugdhulpverlening als jeugdzorgwerker. Er zijn in de richting van pedagogiek overigens ook korte programma’s op HBO-niveau te volgen. Bijvoorbeeld Kort HBO Pedagogiek met een duur van twee jaar.

Voorlichting, training en coaching
Er zijn natuurlijk nog meer vormen van omscholing. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om je in je beroep op gedragsverandering van mensen te richten. Ook hiervoor geldt dat er sprake is van een gunstig arbeidsmarktperspectief. Zo zijn er op allerlei gebieden tegenwoordig coaches actief. Het volgen van een HBO-opleiding Toegepaste Psychologie biedt allerlei mogelijkheden om aan het werk te gaan. Zo leer je onder meer hoe je gesprekken voert en hoe je gedrag moet beoordelen. Het geven van voorlichting, training en coaching zijn manieren om gedragsveranderingen te realiseren. Dat leer je dan ook tijdens de opleiding. Met deze opleiding kun je in allerlei functies terecht. Bijvoorbeeld in de functie van personeelsmanager of als coach.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …