Het gouden ei

Generaties Nederlandse kinderen groeiden op met de Gouden Boekjes, de van oorsprong Amerikaanse serie boekjes met de beroemde gouden ruggetjes, de vrolijke verhaaltjes en de prachtige plaatjes. Vijf brandweermannetjes, De gele taxi, Het koekmannetje, Kippetje Token en Bij Kiki thuis gingen over van ouder op kind en menigeen heeft leren lezen met de Gouden Boekjes.

Het gouden ei is een lief boekje over een konijn en een ei dat in de VS verscheen in 1947. Het verschijnt nu voor het eerst in het Nederlands als Een Reuzeluxe Gouden Boekje dat de tekeningen van Leonard Weisgard extra goed doet uitkomen.

Recensie:
De Gouden Boekjes… Ook wij hadden vroeger thuis een grote verzameling van deze boekjes. Dit boekje roept dan ook meteen een boel herinneringen op. Omdat het verhaal mij nog onbekend was, was ik erg benieuwd naar het boekje.

Het gouden ei blijkt een schitterend verhaal te zijn over een ei dat gevonden wordt door een konijn. Wanneer het konijn goed luistert, hoort hij dat er geluid uit het ei komt, maar wat zit er in? Nieuwsgierig als hij is, probeert hij van alles om het ei open te krijgen, maar niets lukt. Uiteindelijk geeft hij het op en valt hij naast het ei in slaap. Wat er dan gebeurt, kun je natuurlijk wel raden…

Het verhaal neemt een grappige en verrassende wending, die het boek super leuk maakt. De kleurrijke prenten zijn warm en brengen het hele verhaal goed in beeld.

De uitvoering van Het Gouden Ei is duidelijk luxe. Dat zie je meteen als je de standaard boekjes kent. Het boekje is mooi uitgevoerd in een wat groter formaat (A4) en de bladzijdes voelen heerlijk glad aan. Hierdoor krijgen de prenten nog meer glans en heeft het boek een sprekende uitstraling. Het boek voelt licht aan en ligt lekker in de hand. Een prima voorleesboek dus!

Het Gouden Ei is een mooi verhaal over een bijzondere vriendschap.

Het Gouden Ei – Margaret Wise Brown
Prentenboek, Hardcover, 25 pagina’s, Rubinstein
Koop hier bij Bol.com>>>

Lees ook:
Ensor, de grote maskerade
Kleine raaf vliegt naar de maan
De kast van Stien

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …