Let’s cook – 3D Chocolate Factory

Alsof ze het weten dat hier enorme choco monsters wonen want dit product van Let’s Cook is hier precies op de juiste plek terecht gekomen! Een beetje jammer dat het bestemd is voor kinderen (vanaf 5 jaar en ouder) want als het aan mij had gelegen had ik het gelijk al getest. Maar de kinderen moeten wachten en ik dus ook.

Er staat helaas nergens op de verpakking dat je zelf voor de chocolade moet zorgen of wát voor chocolade je moet gebruiken. Ik gebruik dus mijn gezonde verstand en koop 3 repen melk chocolade. De kinderen hebben inmiddels ook de doos gevonden. Mijn middelste dochter van 4 jaar oud is iets wat teleurgesteld als blijkt dat het geen klei machine is maar een echte chocolade fabriek. Chocolade?! Dat begrijpt ze niet. Mijn oudste dochter van 8 jaar is gelijk super enthousiast en wij gaan samen aan de slag want zij mag het niet alleen doen. Natuurlijk niet want het lijkt mij een enorme knoei boel om met gesmolten chocolade te werken.

We openen de doos en het bestaat uit maar een paar onderdelen. Dat houdt dus in dat het makkelijk in elkaar te zetten is. Dat zou zelfs ik moeten kunnen. Ik ben nogal een persoon die er van houdt om alles stap voor stap te volgen volgens het instructie boekje. En het boekje wat erbij zit is echt voor kinderen gemaakt: stap voor stap in duidelijke taal met een plaatje erbij. Super handig! We volgen alle stapjes netjes en de oudste is super trots dat ze ook mag mee helpen met alles. In het boekje staat ook dat je gewone chocolade moet gebruiken: wit, melk of puur. Voor iedereen de keuze! Je gebruikt ongeveer 100 gram chocolade voor 3 malletjes. En 100 gram is ongeveer 1 reep chocolade. De fabriek werkt met het au-bain-marie systeem: met warm water verwarm je in een ander kommetje de chocolade. Er gaat dus warm water in de buitenste kom en in de binnenste kom doe je de stukjes chocolade. Bij deze stap zitten onze handen al lekker onder de chocolade maar ach, je kunt het lekker van je vingers likken. En dat doen kinderen maar al te graag!

Bij de fabriek zitten malletjes die je kunt vullen met de chocolade zodat je een mooi figuurtje in de chocolade krijgt. Je kunt kiezen uit een paar verschillende mallen. Wij kiezen de poezen mal. In deze mal kan je ook nog een tekst plaatsen. Helaas geen willekeurige tekst; er zijn hiervoor standaard tekst of tekens. Wij kiezen dus voor de poezen mal met onderin de poezen voetjes. Er zit een speciale vorm bij waar je de mal in moet klikken en zo onderin je fabriek kunt schuiven. Leuk detail: in de vorm zit een lichtje en als je die aanklikt zie je je vorm in 3d!

De chocolade is inmiddels gesmolten, de mal zit in de machine en dan komt de truc: je draait aan de hendel en zodoende komt de chocolade uit de fabriek, zo je mal ingelopen. Draai je tegen de klok in? Dan stopt de chocolade met stromen. We nemen de vorm uit de fabriek en met een paar kleine tikjes op tafel is onze mal overal gevuld met chocolade. Nu 3 uur in de koelkast en wachten maar. De chocolade schade valt reuze mee en omdat de fabriek met weinig onderdelen in elkaar zit is hij zo weer uit elkaar en heel goed schoon te maken. Let wel op: niets mag in de vaatwasser!

Het resultaat is super leuk en natuurlijk erg lekker! De meiden zijn allemaal even enthousiast. Helaas had mama de pootjes de verkeerde kant op geplaatst dus alleen de poes stond mooi in de chocolade. De kinderen waren even helemaal verrukt en ohhh en ahhhhh maar binnen 2 tellen was hij op. We hadden dus niet eens tijd om het chocolaatje in te pakken. Want ook dit zit erbij, je kunt zelf je chocolaatje verpakken in een folie. En op de site van Goliath (de fabrikant) staan nog meer ideetjes om je chocolade te versieren. Voor iemand die dus totaal niet creatief is, kan je toch zo goed voor de dag komen met een leuk home made chocolaatje. Leuk om de kinderen bijvoorbeeld een reep cadeau te laten geven aan de juf, een vriend of vriendinnetje of om natuurlijk opa en oma te verrassen. De test is dus geslaagd! Het is erg leuk om te doen en met deze fabriek gaan nog vele chocolaatjes volgen!

Bestel hier je eigen producten van Let’s Cook>>

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

Valentijnsdag? Warmte kan je redden!

Valentijnsdag is bedoeld als een dag om je geliefde te verwennen, of om een geheime …