24 weken zwanger

Je bent nu 24 weken zwanger, al ruim over de helft dus!

Je baby
Je baby groeit nu gestaag door met elke week ongeveer 100 gram.  Je baby is nu 32 centimeter lang en weegt 560 gram. Je kindje is nu een lang, maar mager babytje. Daar begint nu verandering in te komen doordat er onderhuids vet wordt gevormd. De vetlaag zorgt ervoor dat je baby straks zichzelf op temperatuur kan houden. De placenta heeft hier een belangrijke taak in.  Meer weten over de placenta en hoe belangrijk deze is? Klik hier>>

Je lijf
In de afgelopen paar weken is de bovenkant van je baarmoeder gestegen tot boven je navel en is nu ongeveer de grootte van een voetbal.

Elke keer voelt de verloskundige of je kind goed groeit. Daar is een handige berekening voor: het aantal centimeters dat de baarmoeder boven het schaambeen uitkomt plús 4 centimeter is ongeveer het aantal weken dat je zwanger bent. Bij controles bij je verloskundige of gynaecoloog zul je merken dat je bloeddruk nu iets lager is dan in het begin van je zwangerschap. Was het bijvoorbeeld eerst 120-80, dan kan die nu 110-70 zijn.

Reizen
Wil je nog op vakantie voor je bevalling? Dan is nu wellicht het juiste moment. Je voelt nu energieker dan tevoren en je hebt nog niet te veel last van het gewicht van de buik. Als je met de auto op vakantie gaat, is het verstandig om geregeld te stoppen om de benen te strekken. Zo voorkom je opgezette benen. Kies je voor een vliegvakantie, hou er dan rekening mee dat een aantal vliegvaartmaatschappijen geen vrouwen willen vervoeren die 32 weken of langer zwanger zijn. Meer weten over zwanger zijn en op vakantie gaan? Klik hier >>

Lees ook:
23 weken zwanger
25 weken zwanger
Ik ben …. zwanger, alle weken op een rij
Alle zwangerschapsonderzoeken op een rij

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Leuke apps voor tijdens je zwangerschap

Je zwangerschap is een bijzondere en spannende tijd waarin er veel verandert. Een beetje extra …