Zo houd je zelfs de allerkleinste beestjes bij jouw kleintjes weg

Als jonge ouder wil je het beste voor je kleintje. Je schildert de kinderkamer met verf op waterbasis, loopt babywinkel na babywinkel af voor de mooiste en veiligste meubeltjes en koopt de beste luiers en babyvoeding. Dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat insecten en andere kleine beestje de kinderkamer gebruiken als vast (vlieg)route. Zeker als je wil dat je kleintje lekker doorslaapt omdat ij of hij geen last heeft van gezoem, geprik en gekriebel is het goed om insecten aan te pakken voor ze de weg naar je kleintje hebben gevonden. Dat kan natuurlijk met hordeuren en -ramen of een heuse klamboe. Maar als de allerkleinste beestjes zich daar weinig van aantrekken wordt het misschien tijd voor andere maatregelen.

Zo kun je bijvoorbeeld een kolonne mieren de weg versperren door koperen muntstukjes van 5 eurocent op de looproute te plaatsen. Of je doet hetzelfde met talkpoeder, daar kunnen mieren ook niet zo goed tegen. Babypoeder heb je vast wel in huis nu de kleine thuis is. Als je echt korte metten met een mierennest wil maken gebruik je bijvoorbeeld mierenpoeder. Mieren nemen dit mee naar hun nest waardoor alle mieren doodgaan. Dat klinkt wreed, maar mieren planten zich als een razende voort en zijn absoluut geen beschermde diersoort.

Iets minder dreigend en irritant dan wespen en vliegen zijn fruitvliegjes. Vooral als er in de zomer fruit licht te rijpen in de fruitschaal komen ze in grote getalen tevoorschijn. Een fruitvliegjes vanger is de meest effectieve manier om ze kwijt te raken. Gelukkig kun je die wel binnenshuis gebruiken. Sterker nog, fruitvliegjes vangers zijn er in de vorm van fruit zoals een peer zodat je ze ‘onopvallend’ tussen echt fruit kunt plaatsen. In dit artikel vertellen we je wat je kunt doen om je kleintje te beschermen tegen kleine beestjes.

LET OP! 
Mierenpoeder mag alleen buiten worden gebruikt omdat het ook schadelijk voor mensen en huisdieren kan zijn. 

Mieren trekken eropuit
Mieren zijn ijverige wezentjes. Ze trekken er dagelijks op uit om voedsel te zoeken en terug te brengen naar hun nest. Ook al ben je nog zo schoon, er blijven altijd hele kleine voedselresten achter. Zelfs een paar suikerkorrels zijn onweerstaanbaar voor mieren die passeren. Zorg daarom dat je huis echt goed schoon is. Dweil de vloer een keer extra en zorg dat er voor de mierenkolonie niks te halen valt.

Fruitvliegjes houden van…
de naam zegt het al, fruitvliegjes houden van fruit. Natuurlijk is een volle kleurrijke fruitschaal prachtig op tafel, maar dan krijg je de vliegjes er gratis bij. Ook fruitvliegjes zijn absoluut niet schadelijk, hooguit irritant. Een fruitvliegjes vanger is een oplossing. Een ander idee is om je fruitschaal ’s nachts in de koelkast te zetten. Zo blijft het fruit langer goed, is het fruit ’s morgens lekker koel en kunnen fruitvliegjes ’s nachts niet aan je fruit zitten.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Holland Muesli van MyMuesli

Ik had me er op verheugd om op Koningsdag de voor mij nieuwe MyMuesli smaak …