Ongelukjes met kinderen, waarom een aansprakelijkheidsverzekering dan zo handig is

Iedere Trotse Moeder weet hoe onhandig kinderen soms kunnen zijn. Als moeder kijk je er niet raar van op als je kind weer eens met gaten in zijn of haar broek thuiskomt. Ook moet je het als ouder maar voor lief nemen dat er nu en dan iets buitens huis kapot gaat. Toch is het verstandig om je hier ook goed op voor te bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering van bijvoorbeeld FBTO afsluiten. FBTO is in 2018 bekroond als meest klantgerichte verzekeraar. Dit betekent dat de dienstverlening van FBTO van goede kwaliteit is en volledig gericht op de klant, wat natuurlijk fijn is bij een verzekeraar.

Een ongeluk zit in een klein hoekje
Kinderen rennen en spelen vaak de hele dag door. Vooral als je meerdere kinderen bij elkaar zet, kan dit nog wel eens resulteren in een gesneuvelde vaas of ruit. Als moeder baal je er natuurlijk ontzettend van als dit in je eigen woning gebeurd. Echter, is het nog veel vervelender als het gebeurt terwijl je kind op bezoek is bij een vriendje of vriendinnetje. Het is dan wel zo prettig als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt, zodat je in ieder geval niet op hoeft te draaien voor de schade. Daarnaast biedt FBTO ook een glasverzekering aan, deze module kun je afsluiten bij je opstalverzekering. Mocht er in dit geval dus een van jouw eigen ruiten sneuvelen dan vergoed de glasverzekering dit.

Voetbal door de ruit
Als moeder is het een kwestie van afwachten voordat je zoontje of dochtertje een bal door de ruit van de buren schiet. Er zijn veel ouders die dit scenario wel herkennen. Daarnaast loop je het risico dat de bal ook nog in het huis schade aanricht. De boze buurman kun je misschien nog wel geruststellen, maar het is wel zo prettig als je zelf de schade niet hoeft te betalen, dit kan namelijk flink oplopen. Door middel van een goede verzekering voorkom je dit.

Lichamelijke schade meeverzekerd
Buitenspelen is helaas niet zonder risico’s. Wanneer jouw kind zichzelf bezeert, dan worden de meeste eventuele gemaakte medische kosten vergoed door het basispakket van de zorgverzekering. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat jouw zoon of dochter een ander kind bezeert. Denk bijvoorbeeld aan wanneer jouw kind een ander kind per ongeluk van het klimrek laat vallen. De medische kosten die het gevallen kind maakt zullen in dit geval vergoed worden door de aansprakelijkheidsverzekering van de veroorzaker. Door een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten hoef je dus niet bang te zijn voor dit soort onverwachte kosten.

Dit artikel is met een samenwerking tot stand gekomen.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share