De kleine kerstman gaat op reis (boekenclub)

De kleine Kerstman gaat op reis -Anu Stohner
Prentenboek, hardcover,  pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

De kleine kerstman is de enige echte dierenkerstman. leder jaar brengt hij zijn kerstcadeautjes naar de dieren in het bos. Maar op een dag krijgt hij een postzak vol brieven van de dieren uit de stad. ‘Waarom krijgen wij geen cadeautjes?’ willen ze weten.

Hieronder vind je de recensies van verschillende moeders en deskundigen over dit boek:

—————————————————–

Loes Griebling – Ahles, moeder van Tijn (6 maanden) en leerkracht basisonderwijs:
Het boekje is klein en schattig om te zien. De voorkant is gelijk helemaal in de kerstsfeer. Het boekje is wel wat klein om het in de klas voor te lezen, want de kinderen zouden de plaatjes niet kunnen zien.

Maar als voorleesboekje voor thuis is het een grappig formaatje. Het verhaal is leuk bedacht. Kleine kerstman (hulpje van de grote kerstman en dierenkerstman) gaat bedenken hoe de stadsdieren ook cadeaus kunnen krijgen, net zoals de dieren in het bos. Hij krijgt hulp van de dieren in het bos om alles te sjouwen. Het boek is helemaal in het thema: elkaar helpen.

Ik vind de tekeningen in het boekje erg mooi. Je komt echt helemaal in de kerstgedachte naar het lezen van dit boekje. Ik vind soms de stukken tekst bij de kleine plaatsjes wat lang.

Achterop lees ik dat er nog twee boekjes zijn in deze serie. Lijkt mij dan wel leuk om ze allemaal in het bezit te hebben! Leuk cadeautje voor onder de kerstboom!

—————————————————–

Johnny en Petra van den Heuvel, ouders van Kevin & Wesley
Een boekje dat er leuk uit ziet qua tekeningen met een origineel verhaal. Juist door de mini-editie geschikt voor kinderen die wat minder geduld hebben met lezen om toch een verhaal uit te lezen. Het originele zit hem in een Kerstman die voor dieren zorgt en dus verder kijkt dan de cadeautjes voor kinderen en ook onderscheid maakt tussen dieren in de stad en buiten de stad. De ‘standaard’ Kerstboodschap van elkaar helpen en samen veel (meer) plezier maken, zit er in verborgen zonder belerend te zijn. Leuk boekje, hoewel ik het niet direct zelf gekocht zou hebben of zou kopen voor een ander. Het boekje schets de verwachting van een Kerstverhaal en daar is weinig over te lezen in traditionele zin en dat zou ik zoeken qua Kerstboek.

—————————————————–

Yvonne Groeneveld, moeder van 2 kinderen (4 en 6 jaar):
Mijn eerste indruk van het boek is klein en winters. Het boek heeft mooie prenten, die voor zich spreken: De kleine kerstman is er voor de dieren.

Het boek is leuk voor kerstmis, de maand december. Lieke, mijn dochter van 4 jaar is dol op de dieren die een rol spelen in het verhaal. Met name de marmot met warmwaterzak sprak haar het meeste aan. Niels, mijn zoon van 6 jaar vindt het boekje naar 2 keer lezen mooi geweest.

Het verhaal is avontuurlijk en duidelijk. Omdat het boekje klein is, is een op een lezen het makkelijkst. Ik heb het boekje met mijn dochter op schoot voorgelezen en haar interesse is naar meerdere keren herhaling niet meer aanwezig. Hoewel het verhaal van een kerstman voor de dieren origineel is, is het niet een boekje dat is cadeau ga doen.

—————————————————–

Cristel Prins, moeder van 2 kinderen
Het eerste wat ik dacht toen ik dit boekje zag was, wat een klein boekje… Ik had eigenlijk verwacht dat het een normaal formaat prentenboek zou zijn, maar het is kleiner dan A5 formaat. Ik ben het rustig gaan doorbladeren, het boekje heeft prachtige tekeningen. Zo op het eerste gezicht is het een leuk boekje voor onder de kerstboom.
Toen ben ik het gaan lezen. De intentie van het verhaal is leuk, maar het is te oppervlakkig geschreven. Ik had niet veel met de kleine Kerstman, terwijl ik dat wel graag wilde. Ik vind de platen in het boek zo mooi dat ik graag wilde dat ik het verhaal ook leuk vond. Maar zoals bijvoorbeeld bij de boeken van “Kleine Beer”, dat je met weinig tekst veel van die beren gaat houden, heb je met dit boekje (met relatief veel tekst) eigenlijk niks met de personen/dieren… behalve dan misschien met de Marmot.

Door het formaat van het boekje is het lastig voorlezen met 2 kinderen op schoot, dat is meer een logistiek probleem, maar een groter boek leest prettiger. Nogmaals, ik vind de tekeningen van het boek helemaal geweldig maar het is jammer dat het daarbij blijft. Al met al, op een schaal van 1 tot 10 krijgt dit boekje van mij een 5,5

Lees ook:
Vrolijk kerstfeest Pualtje
Dikke Dik viert kerst
Samen met Dora kerst vieren

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Prachtige kerstboeken van Matt Haig

Matt Haig schrijft bijzondere boeken voor volwassenen, maar ook prachtige kinderboeken. Zo zijn de “kerstboeken” …