Marcelo en de echte wereld

Marcelo en de echte wereld is een jeugdroman die verteld over een 17 jarige jongen met asperger. Contact maken met anderen is hierdoor erg moeilijk voor Marcelo. Hij zit op een speciale school en woont in een boomhut. In de zomervakantie heeft hij een baantje gevonden in de stallen op zijn school. Daar mag hij de paarden gaan trainen. Zijn vader heeft echter andere plannen voor Marcello. Die vind dat het tijd wordt dat hij uit zijn beschermde omgeving komt en in de “echte wereld” gaat leven.

Hij krijgt een zomerbaantje op het advocaten kantoor van zijn vader en moet bewijzen dat hij dat kan. Als hij het succesvol volbracht heeft mag hij zelf kiezen of hij weer naar de speciale school gaat na de zomer of naar de school waar zijn vader wil dat hij heen gaat. Lukt het hem niet om de taken uit te voeren als ze hem worden opgedragen, moet hij naar de school van zijn vaders keuze.

Marcello gaat werken in de postkamer en leert samen te werken met anderen. Tot hij een foto tegen komt van een meisje die zwaar gewond is geraakt door een voorruit die door een van de cliënten van het advocaten kantoor worden gemaakt. Voor het eerst in zijn leven wordt hij aangedaan door andermans leed en wil hij doen wat goed is.

Recensie

Marcelo en de echte wereld is een mooi boek wat je van begin tot eind in een adem kunt uitlezen. Doordat je de wereld door de ogen van Marcelo ziet kijk je er ineens heel anders tegen aan. Het verhaal leert je veel over gevoelens, gedachten en hoe dit invloed kan hebben op de mens.

Door de manier van schrijven en ook zeker door het verhaal, is het boek geschikt voor de jeugd maar ook voor volwassenen.

Marcelo in de echte wereld – Francisco X. Stork
Jeugdroman, paperback, 277 pagina’s, Lemniscaat

Lees ook:
Boekenclub recensie: Daar gaan we weer
Flirttips van een dyslexiediva
Tekenen met Mijn Doedelboek

Share

About Karin van de Wiel

info@jekindopdefoto.nl'
Moeder van twee zoons. 13-15 jaar. De jongste heeft de diagnose add-pddNos maar door een hoog iq rolt hij wel wat makkelijker door het leven heen. Daarnaast (kinder) fotograaf en met een eigen studio in Wormerveer.

Check Also

Jeugdroman Stranders

In het boek Stranders is Job het zat om altijd maar op zijn zusje Kaatje …

Share
Share