Uiltje en de nootjes

Uiltje speelt met zijn vriendjes in het bos. Als Haas bij een stapel hazelnootjes terechtkomt, vindt Vos dat ze die eerlijk moeten delen. Hij legt mooi uit hoe dat moet, maar toch krijgt Uiltje meer nootjes dan anderen… Een geestig, raak geïllustreerd verhaal over eerlijk delen of toch liever meer voor jezelf willen.

Recensie
Een heel leuk en leerzaam verhaal over dat eerlijk delen soms best moeilijk kan zijn. Het is herkenbaar voor elk kind, en daarom is Uiltje en de nootjes juist zo ontzettend leuk om te lezen. Uiltje, Eekhoorn, Haas en Vos vinden in het bos een stapel hazelnootjes. Uiltje vind het wel erg lekker en begint meteen met eten. Als Vos voorstelt om de hazelnootjes eerlijk te delen, is iedereen het ermee eens. Maar tijdens het verdelen, vind Uiltje het toch moeilijk om van de hazelnootjes af te blijven. Daardoor komt het dat hij meer hazelnootjes heeft dan de rest. En ’s avonds heeft Uiltje helemaal geen trek meer in eten. Hij heeft immers al veel te veel hazelnootjes gegeten.

Duidelijke boodschap
Bij ons thuis gebeurd het regelmatig dat mijn zoon (4 jaar) en dochter (2 jaar) snoepjes of fruit uit het bakje van de ander pakt. Hoewel ze beide boos worden, als dat gebeurd, blijven ze dingen uit elkaars bakje pakken. Daarom vind ik Uiltje en de nootjes ook zo’n leuk boek, er zit een duidelijke boodschap in.

Eerlijk delen
Hoewel het een boek is voor kinderen vanaf 4 jaar, vindt mijn dochter het ook een heel leuk boek. Vooral omdat Uiltje ondeugend is, dat is iets wat haar erg aanspreekt. Mijn zoontje vind het boek ook erg leuk. Hoewel hij weet dat je eerlijk moet delen, blijft het soms toch lastig om dat ook daadwerkelijk te doen. Wel is het erg handig, dat ik nu het verhaal van Uiltje erbij kan halen, als ze weer iets van elkaar afpakken. Dan snappen ze gelijk wat ik bedoel. Een klein minpuntje vind ik dat de teksten “handgeschreven” zijn, en dus aan elkaar geschreven. Dat vind ik lastiger lezen, dan de normale getypte letters.

Uiltje en de nootjes – Pierre Winters & Greet Bosschaert
Prentenboek, Hardcover, 24 pagina’s, Uitgeverij Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees meer:
Oskar en de spenenastronaut
Door dik en dun
Viezeltje

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …